ihmiset

Geoff Mulgan

Toiminnanjohtaja, Nesta

Geoff Mulgan on toiminut Nestan toiminnanjohtajana vuodesta 2011. Mulganin kaudella Nesta on muuttunut julkisen sektorin toimijasta hyväntekeväisyysjärjestöksi (vuonna 2012). Järjestö on tehnyt lukuisia uusia investointialoitteita, aloittanut ohjelmia ja tutkimusprojekteja sekä laatinut uuden strategian, joka tähtää järjestöjen, hallitusten ja yritysten kumppanuuden edistämiseen Britanniassa ja maailmanlaajuisesti.

Vuosina 2004–2011 Mulgan oli Young Foundationin ensimmäinen toimitusjohtaja. Järjestöstä tuli sittemmin johtava sosiaalisten innovaatioiden keskus, joka keskittyy tutkimukseen, uusiin projekteihin ja käytännön hankkeisiin. Vuosien 1997 ja 2004 välillä Geoff toimi erilaisissa tehtävissä Britannian hallituksessa, kuten Government’s Strategy Unit -yksikön johtajana ja pääministerin kanslian poliittisena johtajana Tony Blairin hallintokaudella. Ennen tätä hän toimi ajatushautomo Demoksen johtajana ja perustajana. Hän on luennoinut telekommunikaatiosta ja työskennellyt alahuoneen jäsen Gordon Brownin pääneuvonantajana, investointijohtajana sekä BBC:n reportterina televisiossa ja radiossa.

Mulgan toimii myös useiden eri hallitusten neuvonantajana ympäri maailmaa. Hän on monien organisaatioiden perustaja ja johtokunnan jäsen ja vieraileva professori London School of Economicsissa, University College Londonissa ja Melbourne Universityssa sekä vakituinen luennoitsija China Executive Leadership Academyssa. Vuosina 2015–2018 Geoff työskentelee vierailevana vanhempana tutkijana Harvard Universityssa, Ash Centerissä Kennedy Schoolissa.

Vuodesta 2016 lähtien Geoff on toiminut yhteispuheenjohtajana World Economic Forumissa ja tutkii neljännen teollisen vallankumouksen innovaatioita ja yrittäjyyttä. Hän on kirjoittanut kirjat The Locust and the Bee (Princeton University Press, 2013), The Art of Public Strategy – Mobilising Power and Knowledge for the Public Good (Oxford University Press, 2008), Good and Bad Power: the ideals and betrayals of government (Penguin, 2006) ja Connexity (Harvard Business Press and Jonathon Cape, 1998). Mulganin seuraavan, kollektiivista älykkyyttä käsittelevän kirjan julkaisee Princeton UP.

Geoff Mulgan oli Sitran kansainvälisen asiantuntijapaneelin jäsen vuosina 2017-2019.

Mistä on kyse?