ihmiset

Ilkka Räsänen

Vanhempi neuvonantaja, Kestävyysratkaisut

Kuka?

Ilkka pohtii, millaisilla sääntelyn, markkinoiden ja innovaatioiden yhdistelmillä voidaan rakentaa luonto- ja ilmastopositiivista yhteiskuntaa. Entä kuinka Suomessa kokeiltua ja opittua voisi skaalata EU-tasolla ja kansainvälisesti niin, että suomalaisyrityksille avautuisi uusia mahdollisuuksia?

Mitä?

Ilkalla on parinkymmenen vuoden kokemus kahden kansainvälisen pörssiyhtiön, Nesteen ja Intelin, yhteiskuntasuhteiden hoidosta sekä liki viidentoista vuoden johtajakokemus. Euroopan unionin ja Suomen ilmasto-, energia- ja liikennepolitiikka ovat hänelle intiimin tuttuja.

Suurimman osan työurastaan Ilkka on viettänyt Brysselissä sekä kolme vuotta myös Washington, D.C.:ssä. Transatlanttiset näkökulmat ovatkin usein mielessä. Parhaimmillaan EU ja Yhdysvallat voisivat yhdessä saada maailmaa oikeille raiteille.

Häh?

Kun aikaa perheeltä ja töiltä on, Ilkka lukee – melkein mitä vaan painettua. ”Leppoisa luontotetrathlon” eli pyöräilyn, ulkokuntosalin, luontokävelyn ja kuntoportaiden yhdistelmä kesäaamuisin on parasta lääkettä useimpiin vaivoihin, hän uskoo. Ilkka on kehittänyt myös alkavaa Padel-addiktiota.