ihmiset

Jaakko Porokuokka

Asiantuntija, Tulevaisuuslaboratorio

Kuka?

Jaakko Porokuokka toimii Sitra Labin muutoksentekijöiden koulutusohjelman fasilitaattorina ja kouluttajana. Hänen tehtävänään on auttaa viheliäisten ongelmien parissa painivia asiantuntijoita löytämään yhteinen kieli ja toimivat työskentelytavat.

Mitä?

Jaakkoon kannattaa ottaa yhteyttä silloin, kun eri alojen asiantuntijoiden yhteistyö tuntuu hankalalta ja jotain uutta pitäisi keksiä. Osallistavat menetelmät, yhteiskehittäminen ja palvelumuotoilu ovat Jaakon leipälajeja. Fasilitoinnin ja palvelumuotoilun lisäksi ammatillisesta historista löytyy tutkimusta yhteiskehittämisen ja palvelurobotiikan saralta, aikuiskoulutusta sekä turvallisuusalan kehittämistehtäviä.

Harrastuneisuus teknologian ja taiteiden parissa näkyvät Jaakon työotteessa. Teknisiin haasteisiin löytyy yleensä ratkaisu viimeistään omilla koodinpätkillä. Usein hänet löytää myös kynä kädessä kuvittamassa puheenvuoroja tai visualisoimassa kokonaisuuksia helpommin hahmotettaviksi.

Häh?

Jaakon tavoittaa varmimmin ennen kukonlaulua kiipeilyseinältä tai lenkkipolulta. Illat on pyhitetty lasten kanssa puuhailulle, hämmennystä herättäville katutaideprojekteille ja hajonneiden esineiden korjaamiselle. Jaakko uskoo lautapelien säilyttävän asemansa ajasta ikuisuuteen.