ihmiset

Juhapekka Ristola

Vanhempi neuvonantaja, Datatalouden tiekartta

Kuka?

Juhapekka Ristola toimii vanhempana neuvonantajana, kun reilumpaa datataloutta rakennetaan voimakkaasti muuttuvassa yhteisessä maailmassamme. Juhapekka pohtii yhdessä muiden kanssa pilvien hopeisia reunoja Datatalouden tiekartta -projektissa sekä sitä, miten maailman välttämättömyyksistä konkretisoitaisiin hyveitä tänne meillekin. 

Mitä?

Juhapekkaan kannattaa ottaa yhteyttä, kun tarvitset neuvoja globaalien uusien asioiden muuntamisesta yhteiseksi hyväksi paikallisesti. Eritoten hän voi olla avuksi, kun on tarvetta ilmaista vaikeiksi väitettyjä asioita helposti ymmärrettävällä tavalla.

Juhapekka on aiemmin työskennellyt ylijohtajana liikenne- ja viestintäministeriössä, mobiilipeliyhtiön hallinto- ja liiketoimintajohtajana sekä sotilaslakimiehenä. Hän on laatinut kirjan Suomen ensimmäisestä sähköisen viestinnän tietosuojalaista yhdessä kahden muun lainvalmistelijan kanssa.

Häh?

Juhapekka lukee paljon, mökkeilee ja kuljeskelee metsien siimeksessä omien lajitovereidensa ja muunlajisten kanssa. Hänen mielestään yksin tekeminen on aika tylsää, mutta yhdessä tekeminen muiden kanssa on parasta.