ihmiset

Jyri Arponen

Johtaja, teollisuus ja innovaatiot

Mitä?

Jyri toimii projektijohtajana Sitran Kilpailukykyä datasta -projektissa, jossa luodaan uusia toimintamalleja datan hyödyntämiseen ja jakamiseen innovaatioekosysteemeissä.

Kuka?

Jyri on toiminut Sitrassa liiketoimintajohtajana ja johtavana asiantuntijana vuodesta 2009. Jyri on kestävän liiketoiminnan ammattilainen, jolla on vahva kokemus liiketoiminnan kehittämisestä, markkinointiviestinnästä ja rahoituksesta sekä kiihtyvästä yritysten kasvusta ja kansainvälistymisestä. Hän on toteuttanut kansainvälisten kumppaneiden kanssa useita cleantechin ja bio- sekä kiertotalouden liiketoimintaohjelmia ja strategioita.

Ennen Sitraa hän toimi mainostoimistossa toimitusjohtajana. Hän on toiminut useissa tehtävissä kauppa- ja teollisuusministeriössä sekä eurooppalaisissa ja maailmanlaajuisissa verkostoissa, joissa fokuksena on ollut teollisuuden ja pk-yritysten muutos eri liiketoiminta- ja innovaatioekosysteemeissä.

Häh?

Vapaa-aikana Jyri rentoutuu perheen ja ystävien kanssa hyvän ruoan äärellä.  Hän viettää kesät Turun saaristossa. Jyriin voi myös törmätä sisäpyöräilytunnilla tai Aurajoen rannalla Suomen parhaan kahvin ja korvapuustin ääressä.

Jyri uskoo, että yrityksillä on merkittävä rooli kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Datan hallittu hyödyntäminen ja jakaminen ovat digitalisaation lisäksi tärkeitä keinoja uudistaa liiketoimintamalleja kestäviksi. Näin päästään myös vihreän siirtymän tavoitteisiin.