Jyri Arponen

Projektijohtaja, Kilpailukykyä datasta , Sitra
SITRA. Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
SITRA. Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Mitä?

Jyri sparraa yrityksiä ja organisaatioita Suomessa ja maailmalla hiilineutraalin kiertotalouden tuomaan muutokseen. Hän vetää projektia, jossa loimme yrityksille kiertotalouden työkalupakin (Circular Economy Playbook). Sen avulla teollisuus pystyy muuttamaan liiketoimintansa kiertotalouden liiketoimintamalleihin (kuten tuote palveluna ja jakamisalustat), jotka tuovat mitattavia liiketoimintahyötyjä ja globaalia kilpailuetua.

Kuka?

Jyri on toiminut Sitrassa liiketoimintajohtajana ja johtavana asiantuntijana vuodesta 2009. Hän on vetänyt Teolliset symbioosit -avainaluetta ja käynyt välillä Business Finlandissa, vastuullaan cleantech -yritysten globalisointia ja kasvua digitaalisuudella vauhdittanut CleanWeb-ohjelma.

Jyrillä on 25 vuoden kokemus liiketoiminnan kehittämisen, rahoituksen ja markkinoinnin johtamisesta sekä elinkeino- ja innovaatiopolitiikan kehittämisestä ja toteuttamisesta Suomessa ja kansainvälisesti. Ennen Sitraa hän on toiminut 9 vuotta mainostoimiston toimitusjohtajana. Hän on myös ollut osastopäällikkönä TE-keskuksessa, eri tehtävissä työvoima- ja elinkeinoministeriössä, Euroneuvontakeskusten vetäjänä Suomessa ja teknologiakeskuksen yrityshautomon puheenjohtajana.

 

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?