Jyrki Suokas

Johtava asiantuntija, IHAN- Ihmislähtöinen datatalous, Sitra
Sitra. Kuva: Miikka Pirinen / SITRA
Sitra. Kuva: Miikka Pirinen / SITRA

Kuka?

Jyrki Suokas toimii IHAN® – Ihmislähtöisen datatalouden avainalueella linkkinä finanssitoimialan toimijoihin sekä koto-Suomessa että rajojemme ulkopuolella. Päätehtävä on auttaa pankkeja ja vakuutusyhtiöitä ymmärtämään miksi näiden pitäisi innolla antaa meille oikeus käyttää jouhevammin sitä valtavaa määrää tietoa, jotka ne ovat meistä keränneet.

Mitä?

Jyrkillä on neljännesvuosisadan kokemus uusien teknologioiden soveltamisesta pankkitoimialalla – pääpaino analytiikan ja digitalisten ratkaisuiden mahdollistamien uusien toimintamallien toteuttamisessa.

Koulunsa hän on käynyt Teknillisessä korkeakoulussa valmistuen ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriksi sivuaineenaan työpsykologia.

Jyrkin vahvuudet ovat kaikenlaisten innovaatioiden jalkauttamisessa eli yksittäisten pisteiden yhdistämisessä ja uudenlaisen ison kuvan muodostamisessa.

Häh?

Vapaa-ajalla Jyrkin löytää kolmesta mahdollisesta paikasta: joko nenä kirjassa (nykyään myös liian paljon iPadissä) kiinni, puutarhasta kynnenaluset multaisina tai luonnosta koiramme kanssa eri liikkumistavoin nauttimasta.

Maailma kehittyy ja sen kehittymisen yhä kiihtyvässä vauhdissa Jyrki on jo aikaa sitten päättänyt pysyä kynsin ja hampain mukana. On mielenkiintoista nähdä, kun heiluri on nyt alkanut vauhdilla heilahtaa avoimen some-vuosikymmenen jälkeen kohti paremmin varjeltua yksityisyyttä, että onko nykyisiä some-yhtiöitä olemassa sellaisena kuin ne tänä päivänä ovat enää viiden vuoden päästä.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?