ihmiset

Kirsi Hanhisalo

Johtava asiantuntija, Tulevaisuuslaboratorio

Kuka?

Kirsi luotsaa Sitran omaa tulevaisuuslaboratoriota, Sitra Labia, jonka tavoitteena on vahvistaa suomalaisten muutoskyvykkyyttä. Labin koulutukset ja yhteisötapahtumat johdattavat osallistujat tulevaisuus-, systeemi- ja muotoiluajattelun saloihin. Kirsin mielestä tulevaisuuden tekijöiden paloa innovointiin tulee vauhdittaa entistä ketterämmillä ratkaisuilla ja yhteistyön malleilla. Lisäksi hänelle on tärkeää tulevaisuusajattelun ja oppimisen popularisointi.

Mitä?

Kirsillä on yli 25 vuoden kokemus aikuiskoulutuksen ja oppimisen konseptointi- ja kehitystyöstä tiedemaailman ja elinkeinoelämän rajapinnoilla. Hän on talouselämän oppeja kantava kasvatustieteilijä, jonka katse on tiukasti tulevaisuudessa. Poikkitieteilijänä Kirsi on edistänyt suomalaisten organisaatioiden strategista kehitystyötä sekä yksilöiden uraa koulutusten ja valmentavan ohjauksen keinoin. Viime aikojen kokeilut oppimisen digiratkaisujen parissa ovat suunnanneet katseen kohti datan ja tekoälyn mahdollisuuksia.

Kehitystyössään Kirsi arvostaa yhdessä tekemisen draivia ja inspiroituu uutta luovista kumppanuuksista. Tekeillä olevassa väitöskirjassaan Kirsi muotoilee tulevaisuuskestävää oppimisen ekosysteemiä.

Häh?

Vapaa-aikaa vauhdittavat nelilapsisen perheen yhteiset liikuntaharrastukset. Kirsin perheessä erikokoisten pallojen kanssa kikkailu on syytä hallita ja keihästä on osattava heittää vähintään 20 metriä. Sen sijaan kärrynpyöristä ja puolivoltista puomilla Kirsi on vapautettu. Mieleenpainuvin oma urheiluelämys on luutapallomestaruus (Broomball) MM-jäiltä itänaapurista. Venäjällä asutut vuodet jättivät myös syvän kaipuun Pietarin balettiin ja Moskovan valoihin.