ihmiset

Lasse Miettinen

Johtaja, Kestävyysratkaisut

Kuka?

Lasse Miettinen toimii johtavana asiantuntijana Sitran ilmasto- ja luontoratkaisut -tiimissä. Hänen tehtävänään on kehittää työkaluja luontokadon pysäyttämiseen osana ilmastonmuutoksen, luonnon monimuotoisuuden romahduksen ja luonnonvarojen liikakäytön muodostaman ekologisen kriisin ratkaisua.

Mitä?

Lassea kiinnostaa erityisesti, miten luonnon monimuotoisuuden turvaaminen saadaan nivottua sisään koko taloutemme ja yhteiskuntamme rakenteisiin, niin että luontokadon pysäyttämisestä tulee yhtä selkeä ja mitattava tavoite kuin päästöjen painamisesta nollaan.

Ajalta ennen Sitraa Lassella on takanaan 15 vuoden ura yhteiskunnallisen päätöksenteon ytimessä, mm. ympäristöministerin erityisavustajana ja vihreiden puoluesihteerinä. Politiikan syvässä päädyssä hän on kahlannut läpi hallitusneuvottelut, budjettiriihet ja vaikuttamistyön niin kunnissa, eduskunnan käytävillä kuin Brysselissäkin.

Häh?

Lassella on intohimo maailman pelastamiseen, kokkaukseen ja kirjallisuuteen. Tärkeimpänä luottamustehtävänään hän pitää pienen tyttären isänä olemista.

Lasse on odottanut lapsesta saakka ihmiskunnan ensimmäistä tukikohtaa Marsiin, jota lupailtiin lapsuuden avaruustietokirjassa jo viime vuosituhannelle, mutta Lasse uskoo vakaasti näkevänsä sen vielä ennen eläkeikää.