ihmiset

Laura Järvinen

Johtava asiantuntija, Luonto ja arki

Kuka?

Laura Järvinen työskentelee johtavana asiantuntijana Luonto ja arki -projektissa. Työssään hän pohtii erityisesti, miten yhteisöt ja organisaatiot voivat innostaa ja tukea ihmisiä toimimaan ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden puolesta.

Mitä?

Lauralla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kestävyyskysymysten parissa. Hän on tehnyt yhteistyötä niin valtionhallinnon, kuntienkin kuin oppilaitostenkin kanssa. Yhdessä kuntien ja kaupunkien kanssa Laura toteuttanut konkreettisia hiilineutraalia kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja ja kokeiluja.

Laura on aiemmin ollut laatimassa maailman ensimmäistä kansallista kiertotalouden tiekarttaa, kehittämässä resurssiviisaiden kaupunkien toimintamallia sekä rakentamassa resurssiviisaiden kuntien Fisu-verkostoa. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.

Lauraan kannattaa olla yhteydessä, jos mietit millä keinoin sinun yhteisösi tai organisaatiosi voisi vauhdittaa siirtymää kestäviin elämäntapoihin. Tavoitteena on saada mukaan suuri joukko toimijoita, sillä muutos tehdään parhaiten yhdessä. Laura osaa kertoa myös kattavasti Sitran ja Suomen kiertotaloustyön onnistumisista ja opeista.

Häh?

Vapaa-aikansa Laura viettää mieluiten luonnossa. Talvisin hänet löytää hiihtoladulta ja kesäisin lähimetsästä mustikoita poimimasta.