ihmiset

Lea Konttinen

Johtava asiantuntija, Uudistuva päätöksenteko

Kuka?

Lea Konttinen toimii Demokratia ja osallisuus -teemalla johtavana asiantuntijana edistäen prosessien ja toiminnan systeemistä kehittämistä, tiedolla johtamista sekä ihmisten osallistumisen mahdollisuuksia yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Sitrassa Lea koordinoi Uudistuva päätöksenteko -projektia sekä eduskuntatyön ja lainsäädäntöprosessien uudistamista tukevia hankkeita. Uudistustyötä tuemme mm. selvityksillä, prosessien mallinnuksella sekä datan analysoinnilla. Hankkeita toteutamme yhteistyössä eduskunnan, valtioneuvoston ja muiden sidosryhmien, kuten tutkimuslaitosten kanssa.

Mitä?

Leaan kannattaa olla yhteydessä eduskunnan ja lainsäädäntöprosessien uudistamistyötä tukeviin hankkeisiin sekä kehittämisen menetelmiin ja työkaluihin liittyen.

Lealla on organisaatioiden ja toimintaprosessien kehittämistyöstä sekä uudistamistyön fasilitoinnista kokemusta 25 vuoden ajalta niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta. Taustalla hänellä on monipuolinen luonnon- ja yhteiskuntatieteellinen (FT), liiketaloudellinen (EMBA) sekä kehittämisen (MQ) koulutus.

Lea on työskennellyt aiemmin Sitrassa Kansanvallan peruskorjaus, Sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitus, Luonnosta hyvinvointia ja Maamerkit-projekteissa.

Häh?

Lean vapaa-aikaan kuuluu säännöllisesti lenkkeilyä, hiihtoa tai muuta liikuntaa. Erityisesti talvisin hän viihtyy maalla Vuokatin kupeessa ja kesällä mökillä tai uusiin paikkoihin tutustuen. Uusien asioiden oppiminen ja niiden kokeilu, niin työssä kuin vapaa-ajalla, on Leasta erityisen kiinnostavaa.