ihmiset

Liisa Pietola

Johtava asiantuntija, Kestävyysratkaisut

Kuka?

Liisa Pietola on kestävyysratkaisujen johtava asiantuntija, joka edistää maa- ja metsätalouden kestävyyssiirtymää. Fokuksessa on yhteisen ymmärryksen rakentaminen, jossa yhdistyvät tiede ja käytännön realismi – Suomen luonnonolojen ja kokonaiskestävyyden lähtökohdista.

Mitä?

Liisa on maaperätutkija, joka näkee maaperän terveyden ja tuottavuuden merkityksen maa- ja metsätalouden ympäristöhaasteiden ratkaisuissa. On sitten kysymys vesiensuojelusta, ilmastotoimista tai luonnon monimuotoisuuden turvaamisesta.

Aiemmin Liisa on työskennellyt ympäristöjohtajana MTK:ssa, ympäristöratkaisujen tuotekehittäjänä lannoiteteollisuudessa sekä maaperätieteiden yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa. Liisa on koulutukseltaan maa- ja metsätaloustieteiden tohtori ja akateemiselta arvoltaan Helsingin yliopiston maanviljelyskemian ja -fysiikan dosentti.

Häh?

Liisan luontokokemukset siirtyvät pensselillä tauluiksi, taivasalla. Erityisesti kotitilan peltomaisemat pientareineen ja metsät kallioineen innoittavat väripaletin ja kankaan äärelle.

Liisan mielestä onnea on, kun saa valoista ja varjoista sekä värien vivahteista kiinni. Luonto kun on jatkuvassa liikkeessä. Ja siinä liikkeessä ihmiset tuottavat ruokansa, yhteistyössä luonnon kanssa.