ihmiset

Maria Hughes

Sitra

Kuka?

Maria Inkeri Hughes on mukana viemässä Sitran hiilineutraalia kiertotaloustyötä kansainväliseksi. Hän työskentelee erityisesti maailman kiertotalousfoorumi WCEF:n ja kansainvälisen sidosryhmäyhteistyön parissa. Mariaa kiinnostaa erityisen paljon yhteiskunnan ja ympäristön välisen suhteen kehittäminen kestävästi niin Suomessa kuin maailmalla.

Mitä?

Ympäristöhallinnossa useamman vuoden työskennelleenä Maria tuntee erityisesti ympäristöhallinnon ja -lainsäädännön toimeenpanon merkityksen monimutkaisten systeemisten muutosten edistämisessä. Kokemusta on karttunut myös muun muassa kiertotaloushankkeista Suomessa ja Espanjassa.

Marian puoleen kannattaa kääntyä, jos haluaa tietää kiertotalouden liiketoimintaratkaisuista esimerkiksi satamissa tai jos pohtii, miten suuret kokonaisuudet paloitellaan pureskeltaviin mittasuhteisiin.

Maria on valmistunut biologiksi Turun yliopistosta. Opintojensa aikana hän hankki lisäoppia ja kehitti kielitaitoaan vapaaehtoistöissä Mosambikissa ja vaihto-opinnoissa Ranskassa. Kiertotalouskärpänen puraisi häntä opintojen loppuvaiheessa ja sudenkorennot tutkimuskohteena vaihtuivat kiertotalouden edistämiseen.

Häh?

Työpäivän jälkeen Maria suuntaa usein capoeira-harrastuksen pariin. Aikaa löytyy myös ulkoilulle ja luonnossa liikkumiselle, milloin rinkka selässä vaeltaen, milloin meloen tai pyöräillen.

Maria uskoo, että ”kertakäyttöinen” on tulevaisuudessa unohdettu käsite.

Mistä on kyse?