Maria Karttunen

Harjoittelija, Kiertotalous, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?

Maria Karttunen toimii harjoittelijana kilpailukykyinen ja reilu kiertotalous -tiimissä. Marian  työtehtäviin kuuluu esimerkiksi tiedonhakua, taustaselvityksiä ja viestintää. Kiertotaloudessa Mariaa kiehtoo erityisesti sen potentiaali mahdollistaa sosiaalisesti oikeudenmukainen siirtymä ekologisesti kestävään yhteiskuntaan.

Mitä?

Maria uskoo, että nykyinen kestävyyskriisi voidaan ratkaista vain saamalla kaikki yhteiskunnan tasot ja sektorit mukaan muutokseen sekä tehokkaalla kansainvälisellä yhteistyöllä.

Kansainvälistä kokemusta hän on kerryttänyt harjoittelusta Pariisin suurlähetystössä sekä Kanadassa suoritetuista vaihto-opinnoista. Suomen YK-yhdistyksen hallituksessa ja Nuorten Agenda 2030 -ryhmässä Maria on tutustunut yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen esimerkiksi lakien kommentoinnin, kannanottojen laatimisen sekä tapahtumien järjestämisen muodossa.

Maria valmistuu valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta globaalin kestävyyden opinnoista, jossa hänen opintonsa ovat painottuneet kuluttamiseen ja kestävyysmuutokseen sekä ympäristöpolitiikkaan. Kanditutkinnon hän on suorittanut Turun yliopistossa poliittisen historian pääaineesta. Maria on opinnoissaan kehittänyt ymmärrystään globaalien kestävyysongelmien sosiaalisista, kulttuurillisista sekä taloudellisista perusteista ja on nyt aloittelemassa omaa uraansa näiden teemojen asiantuntijana.

Häh?

Töiden ja järjestöhommien ulkopuolella Maria rentoutuu luonnossa liikkumalla, kylmäuimalla, lukemalla sekä viettämällä aikaa ystävien ja perheen kanssa.

Maria uskoo, että kiertotalous mahdollistaa tulevaisuudessa kestävien kulutusvalintojen tekemisen paljon nykyistä helpommin.