ihmiset

Mariko Landström

Johtava asiantuntija, Luonto ja talous

Kuka?

Mariko Landström toimii asiantuntijana Luonto ja talous-projektissa. Hän koordinoi ja tuottaa erilaisia selvityksiä päästöjä vähentävistä ratkaisuista ja keinoista niiden edistämiseen. Mariko viettää aikansa pohtien, miten yhteiskunnalliset systeemit toimivat ja miten niitä voisi optimoida tuottamaan enemmän hyvinvointia kaikille, myös tuleville sukupolville.

Mitä?

Mariko on koulutukseltaan systeemianalyysin diplomi-insinööri Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulusta. Talouteen ja ilmastopolitiikkaan hän on perehtynyt sivuaineopinnoissaan Technische Universität Berlinissä sekä diplomityössään MCC Berlinissä.

Ennen Sitraan siirtymistään Mariko konsultoi liikkeenjohtoa erityisesti strategiaprojekteissa ja suurten hankkeiden projektinhallinnassa, keskittyen energia-alaan ja infrastruktuuriin.

Häh?

Vapaa-aikanaan Mariko tapaa ystäviä liikunnan ja hyvän ruuan parissa. Harrastuksena hänellä on ilmastopolitiikan akateemiseen maailmaan tutustuminen diplomityöhön perustuvan artikkelin edistämisen kautta. Sydäntä lähellä on myös matkustaminen, ja Mariko pyrkii käyttämään lentokilometrinsä mahdollisimman tehokkaasti pitkiin reppureissuihin.

Mariko uskoo, että 2030 energiantuotanto polttoteknologioilla on jo varsin takapajuista.

Mistä on kyse?