ihmiset

Mariko Landström

Johtava asiantuntija, Luonto ja talous

Kuka?

Mariko Landström toimii johtavana asiantuntijana Luonto ja talous-projektissa, joka pyrkii tarjoamaan ratkaisuja luontopääoman kestävämpään hoitoon ja talouden sopeuttamiseen luonnon kantokyvyn rajoihin. Mariko pohtii erityisesti, millaisia muutoksia yhteiskunnan toiminnassa on tapahduttava, ja millaisin ohjauskeinoin tarvittavat muutokset voidaan saada aikaan. Hän muun muassa koordinoi ja tuottaa erilaisia selvityksiä luontopääomaa vahvistavista ratkaisuista ja keinoista niiden edistämiseen.

Mitä?

Marikoa kiinnostaa ratkoa ongelmia, ja ekologisen kestävyyssiirtymän mahdollisimman reilussa toteuttamisessa niitä riittää.

Mariko on koulutukseltaan systeemianalyysin diplomi-insinööri. Sitrassa hän on työskennellyt vuodesta 2018 lähtien ilmasto- ja luontoratkaisuiden edistämisen parissa. Ennen Sitraan siirtymistään Mariko konsultoi liikkeenjohtoa strategiaprojekteissa sekä suurten energia- ja infrastruktuurihankkeiden projektinhallinnassa.

Häh?

Marikosta saa seuraa vaelluksille ja joogaan.

Mariko uskoo, että tulevaisuuden asuntomyynti-ilmoituksissa ilmoitetaan metreinä etäisyys paitsi julkiseen liikenteeseen, kauppoihin ja kouluihin, myös metsään.

Mistä on kyse?