ihmiset

Marja Järvenpää

Johtava asiantuntija, Luonto ja talous

Kuka?

Marja Järvenpää on Luonto ja talous -projektin asiantuntija. Biologina hän edustaa projektissa luontoa ja pohtii keinoja, joilla luontokatoa voidaan taklata sekä tietoisuutta luonnon monimuotoisuuden merkityksestä lisätä. Marjaa kiinnostavat muun muassa biodiversiteettiratkaisut metsien käytössä, maataloudessa ja terveyden edistämisessä.

Mitä?

Marjan sydän sykkii tutkitulle tiedolle, luonnolle ja tietopohjaiselle päätöksenteolle. Hän on erityisen kiinnostunut siitä, miten ihmisen aiheuttamat ympäristömuutokset vaikuttavat meihin itseemme, muihin lajeihin ja ekosysteemeihin.

Marjaa innostavat lähes tulkoon kaikki lailliset keinot, joilla ihmisen aiheuttamaa haittaa luonnolle voidaan vähentää. Hän haluaa myös lisätä ymmärrystä luonnon merkityksestä terveydelle, taloudelle ja hyvinvoinnille.

Aiemmin Marja on työskennellyt muun muassa tutkijana, suunnitellut tiede- ja ympäristöaiheisia näyttelyitä, vetänyt ilmastonkriisin hillitsemiseen tähtäävää hanketta sekä välittänyt tutkittua tietoa päätöksenteon käyttöön Ympäristötiedon foorumin koordinaattorina. Koulutukseltaan Marja on ekologian ja evoluutiobiologian tohtori.

Häh?

Vapaa-ajallaan Marja muun muassa liikkuu, retkeilee ja lepää luonnossa, hoitaa kanoja Helsingin kantakaupungissa sekä perinneremontoi.