Siirry suoraan sisältöön

Mikko Kosonen

Vanhempi neuvonantaja, Sitra


Kuka?

Mikko Kosonen toimi Sitran yliasiamiehenä vuodesta 2008 vuoteen 2019. Hänen päätehtävänsä oli Sitran henkisten ja taloudellisten voimavarojen kohdistaminen niin, että Suomesta kehittyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijä. Mikon mielestään tulevaisuutta rakennetaan yhdessä positiivisten tulevaisuuskuvien ja rohkeiden kokeilujen kautta.

Mitä?

Mikon erityisosaaminen liittyy strategiseen johtamiseen, josta hänellä on yli 20 vuoden kokemus Nokiassa ja yli 10 vuoden kokemus Sitrassa. Tämän lisäksi hän on paneutunut asiaan väitöskirjan sekä useampien kirjojen ja artikkelien muodossa. Mikon ammatillinen intohimo kytkeytyy uusiutumiskykyyn sen kaikilla tasoilla, henkilökohtaisesti, organisaatioissa sekä yhteiskunnan ja maailman tasolla. Tämä on välttämätöntä yhä nopeammin muuttuvassa ja monimutkaistuvassa maailmassa. Siihen panostaminen on Mikon mukaan meidän kaikkien paras ”henkivakuutus”.

Häh?

Vapaa-aika Mikolla kuluu perheen, urheilun ja kulttuurimatkailun parissa. Sosiaalisena ihmisenä hän rentoutuu ja palautuu arjessa parhaiten yksinäisillä hiihto- tai pyöräilylenkeillä sekä ooppera- tai konserttisalissa. Viikonloppuisin ja lomilla Mikko vetäytyy aina mahdollisuuksien mukaan vaimonsa ja lastensa kanssa mökilleen Kustavin saaristoon. Kilpailuhenkisenä ”suorittajana” hän myös nauttii leikkimielisistä urheilukilpailuista – mm. triatholonista – sekä kaikkien inhimillisten suoritusten mittaamisesta.

Tutustu Mikko Kososen CV:hen.

 

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?