ihmiset

Outi Haanperä

Projektijohtaja, Luonto ja talous

Kuka?

Outi Haanperä johtaa Luonto ja talous -projektia, jonka lähtökohtana on, että Suomi voi menestyä ainoastaan ottamalla ekologisen kestävyyden lähtökohdaksi kaikessa päätöksenteossa. Projekti tarjoaa konkreettisia työkaluja, joiden avulla yritykset ja toimialat voivat sovittaa omaa toimintaansa luonnon kantokyvyn rajoihin. Lisäksi projekti tarjoaa julkiselle sektorille, esimerkiksi valtionhallinnolle ja kunnille, työkaluja, joiden avulla talousjärjestelmämme voi paremmin huomioida ja turvata luontopääoman kestävän hallinnan.

Mitä?

Outia kiinnostaa, miten ekologinen kestävyyskriisi otetaan kokonaisuutena haltuun, miten siirtymä kohti ilmasto- ja luontopositiivista yhteiskuntaa tulisi toteuttaa järkevästi ja tehokkaasti ja miten eri toimijat innostetaan muutokseen mukaan. Outilla on kattava kokemus yhteiskunnallisista ohjauskeinoista, ilmastokriisin ja luontokadon taloudellisista kysymyksistä sekä johtamisesta. Outi nauttii ratkaisujen etsimisestä aikamme suuriin haasteisiin yhdessä sitralaisten ja kumppanien kanssa.

Työkokemusta Outilla on niin valtionhallinnosta, tutkimuksesta, kansainvälisistä järjestöistä kuin yksityiseltä sektorilta Suomessa, Ecuadorissa, Nicaraguassa, Indonesiassa ja Iso-Britanniassa, jossa hän vietti 12 vuotta tehden ensin väitöskirjan Sussexin yliopistoon ja sen jälkeen ympäristöekonomistin tehtävissä konsulttiyrityksessä Lontoossa.

Häh?

Outin saa helposti houkuteltua lenkkipolulle, tanssimaan tai teatteriin – varsinkin, kun muistaa, että jälkipelit ovat aina vähintään yhtä tärkeää kuin itse harrastus.

Outi uskoo, että kohtuus on tulevaisuuden keskeisin kulutustrendi.

Mistä on kyse?