Outi Haanperä

Projektijohtaja, Ilmasto- ja luontoratkaisut, Sitra
Sitra. Kuva: Miikka Pirinen / SITRA
Sitra. Kuva: Miikka Pirinen / SITRA

Kuka?

Outi Haanperä toimii johtavana asiantuntijana Ilmastoratkaisut-tiimissä, joka edistää Pariisin ilmastosopimusta toteuttavia politiikkatoimia. Hän ratkoo ilmastopolitiikan taloudellisia kysymyksiä, kuten markkinaperusteisia päästövähennysmekanismeja ja ilmastoratkaisujen potentiaalia Suomen kansantaloudelle.

Mitä?

Outia kiinnostaa, miten päästövähennyksiä tulisi tehdä järkevästi ja tehokkaasti ja mikä on optimaalinen julkisen sektorin rooli vähennysten avittajana. Päästövähennysten lisäksi hänellä on vankka kokemus ilmastonmuutoksen taloudellisista vaikutuksista eri sektoreilla sekä kansainvälisestä ilmastopolitiikasta.

Työkokemusta Outilla on niin valtionhallinnosta, tutkimuksesta, kansainvälisistä järjestöistä kuin yksityiseltä sektorilta Suomessa, Ecuadorissa, Nicaraguassa, Indonesiassa ja Iso-Britanniassa, jossa hän vietti 12 vuotta tehden ensin väitöskirjan Sussexin yliopistoon ja sen jälkeen ympäristöekonomistin tehtävissä konsulttiyrityksessä Lontoossa.

Häh?

Outin saa helposti houkuteltua lenkkipolulle, tanssimaan tai teatteriin – varsinkin, kun muistaa, että jälkipelit ovat aina vähintään yhtä tärkeää kuin itse harrastus.

Outi uskoo, että hänen ensimmäinen moottoriajoneuvonsa tulee toimimaan sähköllä – ja vieläpä puhtaalla sellaisella!

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?