ihmiset

Outi Haanperä

Projektijohtaja, Ilmasto- ja luontoratkaisut, Sitra

Kuka?

Outi Haanperä johtaa Ilmasto- ja luontoratkaisut -projektia, jonka lähtökohtana on, että Suomi voi menestyä ainoastaan ottamalla ekologisen kestävyyden lähtökohdaksi kaikessa päätöksenteossa. Projekti tunnistaa ja analysoi ilmasto- ja luontoratkaisuja, jotka tuottavat myös hyvinvointia Suomelle. Lisäksi se tarjoaa tietoa kunnianhimoisen ja strategisen ympäristöpolitiikan tueksi Suomessa.

Mitä?

Outia kiinnostaa, miten toimia kohti ilmasto- ja luontopositiivista yhteiskuntaa tulisi toteuttaa järkevästi ja tehokkaasti ja mikä on optimaalinen julkisen sektorin rooli muutoksen avittajana. Outilla on myös vankka kokemus ilmastonmuutoksen taloudellisten vaikutuksten arvioinnista, resilienssin edistämisestä sekä kansainvälisestä ilmastopolitiikasta.

Työkokemusta Outilla on niin valtionhallinnosta, tutkimuksesta, kansainvälisistä järjestöistä kuin yksityiseltä sektorilta Suomessa, Ecuadorissa, Nicaraguassa, Indonesiassa ja Iso-Britanniassa, jossa hän vietti 12 vuotta tehden ensin väitöskirjan Sussexin yliopistoon ja sen jälkeen ympäristöekonomistin tehtävissä konsulttiyrityksessä Lontoossa.

Häh?

Outin saa helposti houkuteltua lenkkipolulle, tanssimaan tai teatteriin – varsinkin, kun muistaa, että jälkipelit ovat aina vähintään yhtä tärkeää kuin itse harrastus.

Outi uskoo, että hänen ensimmäinen moottoriajoneuvonsa tulee toimimaan sähköllä – ja vieläpä puhtaalla sellaisella!

Mistä on kyse?