ihmiset

Pauli Marttila

Johtava asiantuntija, Pääomasijoitukset ja riskienhallinta, Sitra

Kuka?

Pauli Marttila on rakentamassa Sitran uusia strategisia hankkeita ja kehittämässä henkilöstöä. Hän on myös tienaamassa hankkeissa tarvittavia pääomia Sitran sijoitustoiminnan johtoryhmässä sekä on vastuussa valituista kohdeyrityksistä ja rahastoista.

Mitä?

Paulilla on 15 vuoden kokemus teollisuudesta liikkeenjohtajana, liiketoiminnan kehittäjänä ja tuotekehittäjänä, viimeksi Fortum-konsernissa. Toinen 15 vuotta on kulunut pääomasijoittajana aiemmin Noptek-rahastossa ja nyttemmin Sitrassa sen Life Sciences-, Ventures- ja Yritysrahoitus-tiimien vetäjänä. Hän on ollut hallituksen jäsenenä 16 suomalaisessa korkean teknologian yrityksessä ja päätöksentekijänä seitsemässä pääomarahastossa. Yli 30 vuoden esimieskokemus on hyödyksi, kun hän on ollut vuosien kuluessa yhteenlaskettuna noin 70 sitralaisen esimiehenä. Diplomi-insinööritutkinnon lisäksi Pauli on opiskellut pääomasijoittamista, rahoitusta ja hallitustyöskentelyä.

Häh?

Vapaa-ajallaan Pauli soittaa rumpuja Sitran Sijoittamattomat-bändissä sekä pyöräilee kesäisin moottorilla ja ilman. Hän on myös moninkertainen Sitran golf-kisan voittaja.