ihmiset

Pia Mero

Asiantuntija, Talouden tulevaisuus

Kuka?

Pia Mero tähyää tulevaisuuteen ennakoinnin ja tietojohtamisen näkökulmasta. Kuten muuallakin, Sitrassa ollaan siirtymässä tietopalvelujen jälkeiseen aikaan. Se tarkoittaa, että infoähkyn maailmassa organisaatioiden on otettava käyttöön entistä kehittyneempiä tietoaineistojen analysointikeinoja.

Mitä?

Sen lisäksi, että Pia on analyyttinen yhteiskuntatieteilijä, hänellä on pitkä kokemus Sitrasta. Alun perin tutkimus- ja kehityspäällikkönä ja sittemmin asiantuntijana toimiminen eri tiimeissä on tarjonnut näkökulman Sitran tekemiseen jos toiseenkin.

Sitä paitsi hän on antropologi ja out of the box -tyyppi aina kun sellaista tarvitaan.

Häh?

Pian mielestä talonmiehet, ratikan rahastajat ja kyläkoulut voisi palauttaa alkuperäiseen arvoonsa. Se mitä niiden lakkauttamisella on rahallisesti säästetty, on sosiaalisena ja yhteisöllisenä rapautumisena menetetty.

Toisaalta: yleensä hyvät asiat syntyvät uudelleen jossain toisessa muodossa. Siihen Piakin on oppinut luottamaan. Pian hartaana toiveena on, että kahvittelu työpäivän lomassa keksittäisiin uudelleen. Se kun on yksinkertainen ja tehokas tapa hoitaa sisäistä tiedonkulkua työpaikoilla.