ihmiset

Pia Mero

Asiantuntija, Ennakointi ja strategia

Kuka?

Pia Mero tähyää tulevaisuuteen ennakoinnin näkökulmasta. Inhimillinen toiminta, yhteiskunnan rakenteet, innovatiiviset ratkaisut ja kulttuuriset ajattelutavat antavat vihjeitä tulevaisuuden mahdollisuuksista ja niiden skannailu ovat Pian työpöydällä päivittäin.

Mitä?

Sen lisäksi, että Pia on analyyttinen yhteiskuntatieteilijä, hänellä on pitkä kokemus Sitrasta. Alun perin tutkimus- ja kehityspäällikkönä ja sittemmin asiantuntijana toimiminen eri tiimeissä on tarjonnut näkökulman Sitran tekemiseen jos toiseenkin.

Sitä paitsi hän on antropologi ja out of the box -tyyppi aina kun sellaista tarvitaan.

Häh?

Pian mielestä talonmiehet, ratikan rahastajat ja kyläkoulut voisi palauttaa alkuperäiseen arvoonsa. Se mitä niiden lakkauttamisella on rahallisesti säästetty, on sosiaalisena ja yhteisöllisenä rapautumisena menetetty.

Toisaalta: yleensä hyvät asiat syntyvät uudelleen jossain toisessa muodossa. Siihen Piakin on oppinut luottamaan. Pian hartaana toiveena on, että kahvittelu työpäivän lomassa keksittäisiin uudelleen. Se kun on yksinkertainen ja tehokas tapa hoitaa sisäistä tiedonkulkua työpaikoilla.