ihmiset

Pinja Heimala

Asiantuntija, Data ja kilpailukyky

Kuka?

Pinja Heimala toimii asiantuntijana Kilpailukykyä datasta -projektissa. Pinja auttaa rakentamaan innovaatioekosysteemeille uusia datan jakamisen ja hyödyntämisen toimintamalleja. Pinja on monessa mukana ja osana työtään hän tutkii ja kehittää työkaluja, pitää yllä sidosryhmäsuhteita ja koordinoi vastuullaan olevia hankkeita projektissa.

Mitä?

Ekosysteemit ovat Pinjan lempiaihe. Pro gradu -tutkielmassaan hän käsitteli datan jakamiseen pohjautuvia ekosysteemejä ja erityisesti sitä, kuinka pienet ja suuret yritykset hyötyvät yhteistyöstä näissä verkostoissa. Pinja on ollut mukana kehittämässä ekosysteemeille suunnattuja koulutusmateriaaleja myös Sitran aiemmassa IHAN-projektissa.

Häh?

Vapaa-ajallaan Pinja nostaa rautaa punttisalilla ja suunnittelee seuraavia seikkailuja yhdessä perheensä kanssa. Uusien asioiden kokeileminen innostaa Pinjaa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi puutarhan hoitoa, makramee-käsitöiden tekoa ja vaikkapa taulujen maalaamista.

Pinjan mielestä ekosysteemit tulevat tuomaan yrityksille ratkaisuja monenlaisiin haasteisiin, kunhan ne vain saavuttavat täyden potentiaalinsa. Ekosysteemit ovat mutkikkaita kokonaisuuksia ja Pinja haluaakin muistuttaa, että elefanttia ei kannata syödä yhtenä suupalana, vaan pienissä paloissa.