ihmiset

Rasmus Sihvonen

Projektikoordinaattori, Luonto ja talous

Kuka?

Rasmus Sihvonen toimii koordinaattorina Luonto ja talous -projektissa. Projektissa etsitään tehokkaimpia ratkaisuja, joilla luontopääomaa voidaan hallita kestävästi valtion, kuntien ja yritysten päätöksenteossa.

Mitä?

Rasmuksen opintotausta on kestävässä bioteknologiassa ja kestävyyskysymysten monitieteisessä tutkimuksessa, mikä antaa hyvät lähtökohdat aikamme suurimpien haasteiden tarkastelulle. Toisaalta monitieteiset opinnot antoivat myös vahvan kokemuksen siitä, että vaaditut ratkaisut edellyttävät erilaisten näkemysten ja intressien yhteensovittamista.

Tästä syystä Rasmus kokee, että Sitrassa monesti kuultu lausahdus ”Tulevaisuus tehdään yhdessä” pitää paikkansa monellakin tavalla. Häntä onkin turhauttanut esimerkiksi luontoon liittyvien keskustelujen heikko taso, ja siksi hän on omistautunut rakentavan keskustelun ja osallistavan päätöksenteon lisäämiselle yhteiskunnassa.

Häh?

Seinäkiipeily ja mindfulnessharjoittelu ovat tärkeä osa Rasmuksen arkea, koska ne tuovat tarvittavaa tasapainoa asioiden (hänen mielestään usein vähän turhankin perinpohjaiselle) pähkäilylle. Musiikkia kuluu ja joskus myös syntyy kitaralla ja läppärillä.

Rasmus uskoo, että tulevaisuudessa tehokkuus määritellään hyvin eri tavalla kuin nyt: opimme arvostamaan tasapainoa sekä kokonaisvaltaisuutta suorittamisen ja osaoptimoinnin sijaan.