ihmiset

Reijo Aarnio

Vanhempi neuvonantaja, Reilu datatalous

Kuka?

Reijo edistää vanhempana neuvonantajana ja yhdessä Datatalouden tiekartta -tiimin kanssa sitä, että tietojenkäsittelyjärjestelmät saataisiin entistä paremmin palvelemaan ihmistä, edistämään taloudellista kasvua sekä tukemaan ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia.

Mitä?

Reijo on oikeustieteilijä, jolla on pitkä työkokemus niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta. Hän on informaatio-oikeuden ja erityisesti tietosuojan moniottelija. Reijo on nähnyt ja seurannut tämän yhä tärkeämmäksi nousevan oikeudenalan kehitystä melkeinpä sen syntymästä saakka.

Pitkä kokemus tietosuojavaltuutettuna auttaa häntä tarkastelemaan data- ja digikysymyksiä myös eurooppalaisesta ja globaalista näkökulmasta.

Häh?

Jos Reijo ei ole auttamassa Reilun datatalouden porukoita, saattaa hänet löytää keittiöstä kokkaamasta välimerellisiä ruokia, ulkoa pyöräilemästä ja maailman ihmeellisyyksiä ihmettelemästä.

Ikuisena optimistina Reijo uskoo, että Datatalouden tiekartta viitoittaa tietä kohti yhä ihmisarvoisempaa maailmaa, jossa jokaisen digitaalinen elämänlaatu on kohdillaan.