Riikka Leppänen

Asiantuntija, Luontoa vahvistava kiertotalous (vapaalla), Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?

Riikka Leppänen työskentelee asiantuntijana Sitran Kiertotalous-projektissa ja tarkastelee erityisesti sitä, miten siirtymä lineaarisesta taloudesta kiertotalouteen olisi mahdollisimman vauhdikas, mutta samalla oikeudenmukainen kaikille. Mille aloille syntyy uusia kiertotalouteen perustuvia työpaikkoja, ja millaista osaamista niihin tarvitaan? Miten uusista kiertotalouspalveluista tehdään saavutettavia kaikille ja miten varmistetaan, että niistä syntyvät hyödyt ja haitat jakautuvat reilusti myös globaalissa mittakaavassa?

Mitä?

Riikan tausta on yritysvastuukentällä, missä hän on perehtynyt erityisesti sosiaalisen vastuullisuuden kysymyksiin. Hän on sparrannut kestävää bisnestä yritysvastuuverkosto FIBSin asiantuntijana, vauhdittanut oikeudenmukaista maailmankauppaa Eettisen kaupan puolesta ry:n puheenjohtajana ja ollut perustamassa globaalien toimitusketjujen läpinäkyvyyden takaavaa start-up-yritystä. Koulutukseltaan Riikka on vastuulliseen liiketoimintaan perehtynyt kauppatieteen maisteri.

Häh?

Riikka on innokas työmatkapyöräilijä ja sunnuntaijuoksija. Vapaa-ajallaan hän myös lukee ja retkeilee lähimetsissä.

Riikka uskoo, että kiertotalous luo maailmaan kestävyyttä, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia. Vuonna 2030 meistä monet työskentelevät, kuluttavat ja vaikuttavat kiertotaloussektorilla. Tule mukaan muutokseen!

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?