Riina Pulkkinen

Johtava asiantuntija, Yhteiskunnallinen koulutus, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?

Kun Sitra Lab kokoaa kehittäjiä, muutoksen- ja päätöksentekijöitä sekä yhteiskunnallisia ongelmanratkaisijoita työskentelemään yhdessä, on Riina todennäköisesti jossain lähistöllä. Riina Pulkkinen suunnittelee ja toteuttaa Sitra Lab -prosesseja ja katsoo niitä yhteiskunnallisen ongelmanratkaisun ja innovaatiotoiminnan näkökulmasta.

Mitä?

Erilaiset innovaatioympäristöt ja kehittämisalustat on Riinan leipälaji. Erityinen kiinnostuksen alue on muotoiluajattelu ja millaisia mahdollisuuksia se tuo uusien yhteiskunnallisesti tärkeiden ratkaisujen kehittämiseen.

Riinalla on ollut näppinsä pelissä mm. Ratkaisu 100 ja Maapalloliiga
-kehitysohjelmissa. Niiden lisäksi taustalla on työvuosia mm. fasilitoijana, yrittäjänä ja tutkijana. Riina on innovaatioympäristöihin syventynyt aluetieteilijä, hallintotieteiden maisteri ja kaupunkimuotoilija.

Ota yhteyttä, jos haluat jutella lisää osallisuudesta ja siitä, miten yhä useampi voisi olla rakentamassa yhteiskunnan toimintakykyä kehittäviä ratkaisuja. Puhumattakaan tietysti uusista keinoista ja tavoista, joilla jokaisen hyvinvointia parantavia ratkaisuja kehitetään.

Häh?

Riina on väsymätön aikuisaskartelija, joka pyrkii vähentämään post-it-lappujen käyttöä. Vapaa-ajalla hän taistelee hyvän pizzan ja nuorten äänestysaktiivisuuden puolesta sekä laittaa inkivääriä ruokaan kuin ruokaan.

Riina jaksaa jankuttaa, etteivät luovuus, kekseliäisyys tai yrittäjämäisyys ole sidottu titteleihin tai taipumuksiin. Ne ovat opittavia taitoja ja toimimista tietyn logiikan mukaisesti.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?