ihmiset

Riku Sinervo

Asiantuntija, Luonto ja talous

Kuka?

Riku Sinervo on kiertotalouden asiantuntija. Sitralla hänen tärkeimpiin tehtäviinsä kuuluvat kiertotalouden tiekartan ja Kiertotalouden kiinnostavimmat -yrityslistan parissa työskentely.

Mitä?

Riku on parhaimmillaan, kun tarvitaan kokonaisvaltaista näkemystä siitä, miten kiertotalous peilautuu ympäristön kantokyvyn rajoihin ja toisaalta talouden logiikkaan. Häneen kannattaa ottaa yhteyttä, kun tulee kysyttävää kiertotalouden tiekartan teemoista tai kiinnostavimmat-yrityslistasta.

Aiemmin Riku on toiminut HSY:llä jätehuollon kehittämishankkeiden parissa ja kartuttanut kokemusta kestävän liiketoiminnan ideakilpailusta ja startup-toiminnasta. Kansainvälisiä oppeja on tarttunut vaihto-opiskelusta Islannista ja erilaisilta reissuilta, esimerkiksi vapaaehtoistyöstä Nepalissa pienyrittäjyyden edistämisen parissa.

Koulutukseltaan Riku on filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta ympäristötieteen ja -teknologian alalta. Oman pääaineen lisäksi oppeja on kertynyt muun muassa teknologialiiketoiminnasta ja johtamistieteistä.

Häh?

Työn ulkopuolella Riku intoilee kaikenlaisesta luontoharrastamisesta ja ihmisten läsnäolosta. Retki lähimetsään tai vaikkapa Lappiin ja luonnosta herääminen ovat parasta akkujen latausta. Syke ja kuumotukset nousevat mieluiten kiipeilyn parissa.

Riku uskoo, että tulevaisuudessakin ihmiset pääsevät nauttimaan vuodenajoista ja luonnosta.