Risto Tornivaara

Vanhempi neuvonantaja, IHAN - ihmislähtöinen datatalous, Sitra
Sitra. Kuva: Miikka Pirinen / SITRA
Sitra. Kuva: Miikka Pirinen / SITRA

Kuka?

Risto Tornivaara on IHAN®-hankkeen linkki finanssialan päättäjiin ja kehittäjiin niin Suomessa kuin Euroopassa. Tehtävänä on yhdistää pankit, vakuutusyhtiöt ja varallisuudenhoitajat ja auttaa niitä ymmärtämään IHAN®in tarjoamat mahdollisuudet ihmislähtöiseen datatalouteen. Tämä luo edellytykset relevantien uusien palveluiden tarjoamiseen asiakkaille.

Mitä?

Risto on toiminut neljällä vuosikymmenellä finanssialalla niin liiketoiminnan kehittämisessä kuin suorassa operatiivisessa vastuussa liiketoiminnasta. Hän on nähnyt ja kokenut finanssialan rajutkin muutokset kriisitoimialasta edelläkävijäksi teknologian hyödyntäjänä ja kulkenut samalla polun valuuttadiileristä toimitusjohtajaksi.

Viime vuosina suurimpana kiinnostuksen ja innostuksen kohteena on ollut asiakaskokeman kehittäminen asiakasta kuunnellen ja teknologian hyödyntäminen uusien helppokäyttöisten palveluiden luonnissa.

Häh?

Lisääntynyt vapaa-aika kuluu vuodenaikojen mukaan sporttisten harrastusten parissa niin ulkona kuin sisälläkin, tosin säbästä täytyy ehkä jo luopua. Vaimo pidetään tyytyväisenä säännöllisillä oopperavierailulla.

Oma uudistuminen ja uusien asioiden omaksuminen antavat sopivasti haastetta tulevaisuudessa niin neuvonantajan kuin hallitusjäsenen roolissakin. Leuka ylös, katse uusiin haasteisiin ratkaisuja etsimään.