Saara Malkamäki

Asiantuntija, IHAN- Ihmislähtöinen datatalous, Sitra


Kuka?

Saara Malkamäki rakentaa reilua datataloutta ja sitouttaa keskeisiä toimijoita ympäri Eurooppaa luomaan kansainvälistä järjestelmää ihmislähtöiselle tiedonvaihdannalle. Työtä Saara tekee useilla toimialoilla ja useissa eri maissa tavoitteenaan luoda fiksuja, elämää helpottavia palveluita meille kaikille sekä tavan hallita omia tietojamme.

Lisäksi Saara edistää terveys- ja sosiaalialan innovaatioita ja liiketoimintaa sekä rakentaa yhden luukun palvelua, josta tiedon tarvitsijat saavat tulevaisuudessa tutkimusluvat ja hyvinvointidataa helposti ja sujuvasti.

Mitä?

Saaralta löytyy osaamista asiakaslähtöisten palvelujen suunnittelusta, liiketoiminnan kehittämisestä sekä sidosryhmäyhteistyöstä. Hän on pitkäjänteisesti kehittänyt julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden välistä yhteistyötä. Hän tehnyt töitä myös viestinnän, uusien rahoitus- ja yhteistyömallien, yhteiskunnallisen markkinoinnin ja vaikuttavuuden parissa.

Häh?

Saara on riemukas euroviisufani, joka mielellään pakkaa laukkunsa ja suuntaa sinne, minne viisut hänet vievät. Saara viihtyy matkailun ja eri kulttuurien parissa muutoinkin ja on matkustanut yli 60 maassa.

Saara uskoo, että uudenlaiset mallit, jotka ehkäisevät taloudellista eriarvoisuutta ja mahdollistavat varallisuuden jakautumisen nykyistä tasaisemmin, luovat tasa-arvoa ja hyvinvointia tulevaisuudessa.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?