Saara Malkamäki

Asiantuntija, IHAN- Ihmislähtöinen datatalous, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen
Kuva: Miikka Pirinen

Kuka?

Saara Malkamäki rakentaa reilua datataloutta. Saaran tavoitteena on saada data liikkumaan eri organisaatioiden välillä ja luoda yhteisiä pelisääntöjä ja ratkaisuja reiluun, kaikille arvoa tuottavaan datan hyödyntämiseen. Saara tekee työtä useilla toimialoilla Suomessa ja Euroopassa tavoitteenaan luoda fiksuja, elämää helpottavia palveluita meille kaikille. Painopisteenä Saaralla on terveys- ja hyvinvointialan innovaatiot ja liiketoiminta.

Mitä?

Saaralta löytyy osaamista asiakaslähtöisten palvelujen suunnittelusta, liiketoiminnan kehittämisestä sekä sidosryhmäyhteistyöstä. Hän on pitkäjänteisesti kehittänyt julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden välistä yhteistyötä. Hän tehnyt töitä myös viestinnän, uusien rahoitus- ja yhteistyömallien, yhteiskunnallisen markkinoinnin ja vaikuttavuuden parissa.

Häh?

Saara on riemukas euroviisufani, joka mielellään pakkaa laukkunsa ja suuntaa sinne, minne viisut hänet vievät. Saara viihtyy matkailun ja eri kulttuurien parissa muutoinkin ja on matkustanut yli 70 maassa.

Saara uskoo, että uudenlaiset mallit, jotka ehkäisevät taloudellista eriarvoisuutta ja mahdollistavat varallisuuden jakautumisen nykyistä tasaisemmin, luovat tasa-arvoa ja hyvinvointia tulevaisuudessa.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?