Saara Saarinen

Johtava asiantuntija, Yhteiskunnallinen koulutus, Sitra

Kuka?

Saara Saarinen on Sitran yhteiskunnallisen koulutuksen johtava asiantuntija. Saara työskentelee Muutoksen menetelmät -hankekokonaisuudessa, jossa etsitään vastauksia ja ratkaisuja yhteiskunnallisen muutoksen tekemiseen sekä muutoskyvykkyyden kasvattamiseen.

Mitä?

Saara on nopean, ketterän ja luovan työn intohimoinen sanansaattaja. Häneen kannattaa ottaa yhteyttä, jos muotoilun ja oppimisen kombo tai ihmislähtöinen suunnittelu kiinnostaa.

Muotoilun lisäksi visuaalisuus on Saaralle tärkeä tapa hahmottaa ja tehdä maailmaa ymmärrettäväksi. Myös kieli on avainasemassa innostavan tulevaisuuden saavuttamiseksi. Kapulan karsinta ja inhimillisyys kiinnostavat.

Saaralla on pitkä kokemus markkinointiviestinnästä, korkeakoulumaailmasta ja valtionhallinnon muotoiluprojektien johtamisesta. Saara on ollut kehittämässä mm. erilaisia oppimismuotoilutyökaluja ja valtion digitaalista oppimisympäristöä.

Koulutusyhdistelmä taiteen maisteri, medianomi AMK ja ammatillinen opettaja antaa hyvän pohjan. Saara kuitenkin ajattelee, että tekemällä ajattelu on yksi muotoilijan tehokkaimmista työtavoista, ja sen oppii vain rohkeasti kokeilemalla.

Häh?

Vapaa-aikana Saaran löytää tenniskentiltä, tanssitunneilta, taidenäyttelyistä tai tekemässä käsin jotakin luovaa projektia. Identtisten kaksosten äitinä hän on oppinut, että intuitio on mieletön voimavara, jota voisi myös työelämässä hyödyntää paljon tehokkaammin.

Saara uskoo, että tulevaisuudessa luovuus on tärkein työelämätaito.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?