ihmiset

Sami Syrjälä

Projektikoordinaattori, Globaali yhteistyö, Kestävyysratkaisut

Kuka?

Sami työskentelee projektikoordinaattorina kansainvälisen kiertotalous- ja ilmastoyhteistyön parissa ja tukee globaalin yhteistyön tiimiä maailman kiertotalousfoorumin WCEF:n kehittämisessä ja tuotannossa. Lisäksi hän avustaa EU:n vihreän kehityksen ohjelman tavoitteiden toteuttamiseen liittyvissä ratkaisuissa. Sami uskoo, että globaalin yhteistyön avulla pienenkin maan on mahdollista tuoda suuret ideat kuuluvasti esille.

Mitä?

Yhteiskunnallisia epäkohtia osoittava kompassi on ollut Samilla herkkä jo varhain, sillä hän päätti ryhtyä kasvissyöjäksi päiväkoti-ikäisenä, ja päätös on pitänyt jo yli 20 vuotta. Sittemmin kestävyys ja vastuullisuus ovat näytelleet keskeistä roolia myös työ- ja opintosuuntauksissa.

Aiempaa kokemusta kiertotalouden edistämisestä Samille on kertynyt muun muassa Suomen Nairobin suurlähetystöstä, jossa hän osallistui YK:n ympäristöohjelman ja Euroopan vihreän kehityksen ohjelman kokouksiin. Lisäksi hän on työskennellyt ulkoministeriössä Afrikan ja Lähi-idän osastolla.

Sami on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta, pääaineenaan globaali kestävyys. Kandidaatintutkinnon hän on suorittanut Turun yliopistossa, pääaineenaan taloussosiologia. Lisäksi opintoja on tullut täydennettyä Hankenin yritysvastuun opinnoilla.

Häh?

Sami nauttii kiireettömistä aamukävelyistä ja uskoo että arjessa on tärkeää pysähtyä mehustelemaan vähä-ärsykkeisiä ja “tylsiä” hetkiä.

Mistä on kyse?