ihmiset

Sami Tuhkanen

Sijoitusjohtaja

Kuka?

Sami Tuhkanen vastaa Sitran sijoitussalkusta sekä sijoitustiimin johtamisesta. Hän on Sitran johtoryhmän jäsen ja sijoitustoiminnan johtoryhmän puheenjohtaja. Samin vetämässä tiimissä työskentelee kokeneita sijoitustoiminnan ammattilaisia.

Mitä?

Samilla on yli viidentoista vuoden kokemus sijoitustoiminnasta ja hallitustyöskentelystä erityisesti kasvuyritysten parissa ja yli kymmenen vuoden kokemus operatiivisesta johtamisesta. Lisäksi hänellä on pitkä kokemus cleantechistä, etenkin uusiutuvasta energiasta ja energiatehokkuudesta. Koulutukseltaan hän on teknillisen fysiikan diplomi-insinööri.

Aiemmin Sami on toiminut Sitrassa liiketoiminnan kehitys- ja rahoitusyksikön johtajana, pääomasijoitustiimin vetäjänä, johtavana asiantuntijana Energiaohjelmassa ja kehityspäällikkönä Ympäristöohjelmassa. Ennen Sitraan tuloaan hän työskenteli teknologia-asiantuntijana Tekesissä ja energiajärjestelmien tutkijana VTT:llä.

Häh?

Vapaa-aikaansa Sami viettää mieluiten perheen parissa, uimahallissa, kuntosalilla, metsäpoluilla, hiihtoladuilla ja kesämökillä.

Tutustu Sami Tuhkasen LinkedIn-profiiliin.