ihmiset

Sami Tuhkanen

Johtaja, Sijoitus

Kuka?

Sami Tuhkanen vastaa Sitran peruspääoman sijoitustoiminnasta sekä pääomasijoituksista. Hän on Sitran johtoryhmän sekä muutamien Sitran kohdeyritysten ja -rahastojen hallituksen jäsen. Samin vetämässä tiimissä työskentelee kokeneita sijoitustoiminnan ammattilaisia.

Mitä?

Samilla on yli kymmenen vuoden kokemus pääomasijoituksista ja hallitustyöskentelystä erityisesti kasvuyritysten parissa ja yli viiden vuoden kokemus operatiivisesta johtamisesta. Lisäksi hänellä on pitkä kokemus cleantechistä, etenkin uusiutuvasta energiasta ja energiatehokkuudesta. Koulutukseltaan hän on teknillisen fysiikan diplomi-insinööri.

Aiemmin Sami on toiminut Sitrassa liiketoiminnan kehitys- ja rahoitusyksikön johtajana, pääomasijoitustiimin vetäjänä, johtavana asiantuntijana Energiaohjelmassa ja kehityspäällikkönä Ympäristöohjelmassa. Ennen Sitraan tuloaan hän työskenteli teknologia-asiantuntijana Tekesissä ja energiajärjestelmien tutkijana VTT:llä.

Häh?

Vapaa-aikaansa Sami viettää mieluiten perheen parissa, uimahallissa, kuntosalilla, metsäpoluilla, hiihtoladuilla ja salibandykenttien reunalla.

Tutustu Sami Tuhkasen CV:hen.