ihmiset

Samuli Laita

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Kuka?

Samuli Laita on viestinnän asiantuntija. Hänen työhönsä kuuluvat vuorovaikutus suomalaisten medioiden kanssa ja Kiertotalous-projektin viestintä.

Mitä?

Samulista voi tiristää irti selkokielisiä kuvauksia Sitran tekemisistä – esimerkiksi siitä, mitä [term term_id=”31956″]kiertotalous[/term] tai resurssiviisaus oikeasti tarkoittavat. Toimittajille Samuli on hyvä ensikontakti Sitraan.

Samulin mielestä Sitran työ yhteiskunnan herättelijänä ja kirittäjänä on niin lähellä journalismia kuin vain voi olla. Samuli onkin tehnyt aiemmin toistakymmentä vuotta töitä toimittajana Helsingin Sanomissa. Hän on perehtynyt mediamaailman ohella erityisesti ympäristöasioihin, kaupunkisuunnitteluun ja kuntatalouteen. Pohjaa antaa koulutus suunnittelumaantieteestä ja yhdyskuntasuunnittelusta.

Häh?

Lumiset talvet pitää saada pelastettua, sillä Samuli haluaa jälkipolvien kanssa jatkossakin lumilautailla ja katsoa mökkirannastaan saimaannorppien kalastelua.

Samuli uskoo, että kirjailija Jukka Itkosen lausahdus on käyttökelpoinen vielä vuosikymmentenkin päästä: ”Paras kuri jäällä on potkuri.”

Mistä on kyse?