Samuli Laita

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?

Samuli Laita on viestinnän asiantuntija. Hänen työhönsä kuuluvat vuorovaikutus suomalaisten medioiden kanssa ja Kiertotalous-projektin viestintä.

Mitä?

Samulista voi tiristää irti selkokielisiä kuvauksia Sitran tekemisistä – esimerkiksi siitä, mitä kiertotalous Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Avaa termisivu Kiertotalous tai resurssiviisaus oikeasti tarkoittavat. Toimittajille Samuli on hyvä ensikontakti Sitraan.

Samulin mielestä Sitran työ yhteiskunnan herättelijänä ja kirittäjänä on niin lähellä journalismia kuin vain voi olla. Samuli onkin tehnyt aiemmin toistakymmentä vuotta töitä toimittajana Helsingin Sanomissa. Hän on perehtynyt mediamaailman ohella erityisesti ympäristöasioihin, kaupunkisuunnitteluun ja kuntatalouteen. Pohjaa antaa koulutus suunnittelumaantieteestä ja yhdyskuntasuunnittelusta.

Häh?

Lumiset talvet pitää saada pelastettua, sillä Samuli haluaa jälkipolvien kanssa jatkossakin lumilautailla ja katsoa mökkirannastaan saimaannorppien kalastelua.

Samuli uskoo, että kirjailija Jukka Itkosen lausahdus on käyttökelpoinen vielä vuosikymmentenkin päästä: ”Paras kuri jäällä on potkuri.”

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?