ihmiset

Tapio Huttula

Vanhempi neuvonantaja, Osaamisen aika, Sitra

Kuka?

Tapio työstää Osaamisen aika -projektissa elinikäiseen oppimiseen liittyviä sisältökokonaisuuksia ja rakentaa areenaa laajalle sidosryhmien yhteistyölle. Yhteistyön tavoitteena on vauhdittaa elinikäisen oppimisen politiikan syntymistä Suomeen.

Mitä?

Ylioppilasaktiivin ura alkoi erilaisissa koulutusjärjestelmän kehittämistehtävissä, erityisesti ammattikorkeakoulukentällä. Sen jälkeen Tapio paneutui työelämän kehittämiseen. Näissä merkeissä tie vei Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n palvelukseen ja Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO:n puheenjohtajaksi. Sen jälkeen hän palasi kehittämään koulutusta Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtajan roolissa.

Tapion osaamisen avainsanoja ovat koulutuspolitiikka, työmarkkinat, työelämän kehittäminen, arviointi, järjestöjen kehittäminen ja edunvalvonta.

Häh?

Työtä ja vapaa-aikaa ei voi Tapion mielestä oikeastaan erottaa toisistaan. Ideoita asioiden ja työn kehittämiseen syntyy vaikka missä. Sitäkin elinikäinen oppiminen on. Elämä ei kuitenkaan ole vain työtä. Työ väistyy mielestä parhaiten perheen ja ystävien kanssa tai harrastuksissa.

Tapio on niin sanottu osaamisuskovainen. Osaamisen kehittäminen on väline muuttaa maailmaa ja pärjätä muutoksessa.

Mistä on kyse?