Tapio Huttula

Vanhempi neuvonantaja, Osaamisen aika, Sitra
Sitra. Kuva: Miikka Pirinen / SITRA
Sitra. Kuva: Miikka Pirinen / SITRA

Kuka?

Tapio työstää Osaamisen aika -projektissa elinikäiseen oppimiseen liittyviä sisältökysymyksiä ja tukee projektin sidosryhmäyhteistyön rakentamista. Tavoitteena on luoda sidosryhmille areena yhteisen tahtotilan ja rahoituksen periaatteiden pohtimiselle.

Mitä?

Ylioppilasaktiivin ura alkoi erilaisissa koulutusjärjestelmän kehittämistehtävissä, erityisesti ammattikorkeakoulukentällä. Sen jälkeen Tapio paneutui työelämän kehittämiseen. Näissä merkeissä tie vei Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n palvelukseen ja Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO:n puheenjohtajaksi. Sen jälkeen tapahtui paluu koulutuksen kehittämiseen Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtajan roolissa. Osaamisen avainsanoja: koulutuspolitiikka, työmarkkinat, työelämän kehittäminen, arviointi, järjestöjen kehittäminen ja edunvalvonta.

Häh?

Työtä ja vapaa-aikaa ei voi Tapio mielestä oikeastaan erottaa. Ideoita asioiden ja työn kehittämiseen syntyy vaikka missä. Sitäkin elinikäinen oppiminen on. Elämä ei kuitenkaan ole työtä. Työ väistyy mielestä parhaiten perheen ja ystävien kanssa tai harrastuksissa. Viimeistään Euroviisuristeilyllä.

Tapio on ns. osaamisuskovainen. Osaamisen kehittäminen on väline muuttaa maailmaa ja pärjätä muutoksessa.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?