ihmiset

Taru Ryske

Projektikoordinaattori, Terveysdata 2030, Sitra

Kuka?

Taru Ryske työskentelee Sitran Terveysdata 2030 -projektissa ja Joint Action Towards European Health Data Space -hankkeessa, joissa kehitetään toimintamalleja terveysdatan hyötykäyttöön kansainvälisessä yhteistyössä ja edistetään Suomen kilpailukykyä.

Taru tukee projektien sujuvaa etenemistä ja tekee mielenkiinnolla töitä sen eteen, että terveysdatan ympärillä toimiva eurooppalainen ekosysteemi vahvistuu.

Mitä?

Tarulla on vankka kokemus kansainvälisten tapahtumien järjestämisestä, sidosryhmätyöstä ja projekteista innovaatio- ja teknologia-alalla, erityisesti startup-yritysten ja sijoittajien parissa.

Hän on valtiotieteiden maisteri ja sosiaalipsykologi, ja tarkastelee maailmaa yksilön, yhteisöjen, kulttuurien ja yhteiskuntien näkökulmista. Taru on opiskellut myös viestintää ja yhteiskuntapolitiikkaa sekä tutkinut gradussaan startup-yrittäjien menestystarinoita.

Häh?

Taru saavuttaa flow-tilan toimiston lisäksi uimahallissa, joogasalissa tai keittiössä. Hän nauttii Välimeren ja Itämeren keittiöstä (ja sosiaalisesta elämästä) hyvässä tasapainossa.

Hänen mielestään pitkäjänteinen yhteistyö ja sitä edistävien olosuhteiden luominen on tärkeää hyvinvoinnin lisäämiseksi pirstaloituneessa huomiotaloudessa – ja Sitran rooli tässä merkittävä.