ihmiset

Teppo Turkki

Tiede-, teknologia- ja innovaationeuvos, Suomen Tokion suurlähetystö, Business Finland

Kuka?

Teppo Turkki toimii tiede-, teknologia- ja innovaationeuvoksena Suomen Tokion suurlähetystössä sekä Business Finlandin innovaatio- ja ennakointiasiantuntijana seuraten Itä-Aasian kehitystä Japanista sekä Etelä-Koreasta käsin. Vastuualue on laaja: Japani, Etelä-Korea, Taiwan ja Indonesia. Syksystä 2012 Teppo työskenteli Sitran lähettämänä vierailevana tutkijana Taiwanin kansallisessa Chengchin yliopistossa ja vuoteen 2016 Suomen ulkoasiainhallinnon Taiwanin virallisena edustajana. Aiemmin Teppo on toiminut Sitran viestintä- ja yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana ja ennakoinnin johtavana asiantuntijana.

Mitä?

Teppo on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja kirjoittaja sekä haluttu asiantuntija eri foorumeilla. Tepon erityisosaaminen liittyvät globaaliin ja kansalliseen ennakointiin sekä erilaisten yhteiskunnallisten murrosten tunnistamiseen. Teppo on seurannut Aasian kehitystä ja murrosta 1980-luvun puolivälistä lähtien. Par’aikaan tapahtuvaa maailman talouden sekä innovaatioiden painopisteen siirtymisestä itään hän on hahmottanut mm. Japania ja Korean niemimaata käsittelevissä kirjoissa ja työskennellessään vierailevana tutkijana Japanissa.

Häh?

Tepolla on värikäs historia. Hän oli 1980-luvun alkupuolella mukana perustamassa ja päätoimittamassa useita kulttuuri- ja mielipidelehtiä, kuten Suomi-lehteä. Teppo myös ideoi ja päätoimitti Suomen ensimmäisiin paikallisradioihin lukeutunutta Radio Cityä.  Hän on työskennellyt myös opettajana ja projektijohtajana Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella sekä Jyväskylän yliopistossa kuin myös Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston Teatterikoulun yhteisen luovien alojen IADE:n johtajana.

Mistä on kyse?