Teppo Turkki

Johtava asiantuntija, Ennakointi, Japani, Sitra

+8180 (4149) 1958

Kuka?

Teppo Turkki on Sitran Itä-Aasian asiantuntija ja Sitra Fellow, joka ennakoi ja seuraa Sitran ja Tekesin yhteisenä asiantuntijana Aasian kehitystä Tokiosta Japanista käsin. Vastuualue on laaja: Japani, Etelä-Korea, Taiwan ja Indonesia. Syksystä 2012 Teppo työskenteli Sitran lähettämänä vierailevana tutkijana Taiwanin kansallisessa Chengchin yliopistossa ja vuoteen 2016 Suomen ulkoasiainhallinnon Taiwanin virallisena edustajana. Aiemmin Teppo toimi Sitran viestintä- ja yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana.

Mitä?

Teppo on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja kirjoittaja sekä haluttu asiantuntija eri foorumeilla. Tepon erityisosaaminen liittyvät globaaliin ja kansalliseen ennakointiin sekä erilaisten yhteiskunnallisten murrosten tunnistamiseen. Teppo on seurannut Aasian kehitystä ja murrosta 1980-luvun puolivälistä lähtien. Par’aikaan tapahtuvaa maailman talouden sekä innovaatioiden painopisteen siirtymisestä itään hän on hahmottanut mm. Japania ja Korean niemimaata käsittelevissä kirjoissa ja työskennellessään vierailevana tutkijana Japanissa.

Häh?

Tepolla on värikäs historia. Hän oli 1980-luvun alkupuolella mukana perustamassa ja päätoimittamassa useita kulttuuri- ja mielipidelehtiä, kuten Suomi-lehteä. Teppo myös ideoi ja päätoimitti Suomen ensimmäisiin paikallisradioihin lukeutunutta Radio Cityä.  Hän on työskennellyt myös opettajana ja projektijohtajana Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella sekä Jyväskylän yliopistossa kuin myös Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston Teatterikoulun yhteisen luovien alojen IADE:n johtajana.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?