ihmiset

Tiina Härkönen

Johtava asiantuntija, Demokratia ja osallisuus

Kuka?

Tiina Härkönen toimii johtavana asiantuntijana Demokratia ja osallisuus -teemalla, Digitaalinen valta ja demokratia -projektissa. Hän rakentaa yhteistyössä yksilöiden, yritysten ja organisaatioiden kanssa tasapainoa datatalouteen, jotta ihmisten perusoikeudet toteutuisivat. Tavoitteena on, että datan avulla luodaan lisää hyvinvointia, digitaalinen valta jakautuu oikeudenmukaisemmin ja datan hyödyntäminen tukee demokratiaa.

Mitä?

Tiina on tehnyt pitkän uran yritysmaailmassa ja ollut alusta alkaen tekemisissä datan kanssa. Hänet kannattaa ”pingata”, jos yksilöiden ja yhteiskunnan kannalta reilut datakäytännöt tai uudet digitaaliset kansalaistaidot kiinnostavat. Tiina keskustelee mielellään myös digitaalisesta vallasta ja vallanpitäjistä – ja meidän jokaisen roolista digivaltapelissä.

Tiinan työpaikat ovatkin olleet lähes pelkästään ICT-toimialalla (Nokia, Elisa, SAS Institute, OpusCapita), joissa hän on toiminut markkinoinnin, viestinnän ja liiketoiminnan kehittämisen johtotehtävissä. Sitralle hän tuli vuonna 2018 Postin asiakas- ja markkinointianalytiikan johtamis- ja kehitystehtävistä.

Häh?

Niin kiire ei koskaan voi olla, ettei aikaa riittäisi lukemiseen. Hyllystä löytyy yhtä lailla ruotsalaisia dekkareita, Englannin historiaa, huumoria kuin maailman parantamistakin. Läheisten lisäksi elämän suolaa ovat suomalainen saaristomeri sekä tarkoin valitut matkat Euroopan eri kolkkiin.

Systeeminen muutos voi syntyä vain muutosta tavoittelemalla ja sen eteen toimimalla. Wayne Gretzkyn sanoin: ”You miss 100% of the shots you don’t take.”

Mistä on kyse?