ihmiset

Timo Matikainen

Sitra

Kuka?

Timo ”Timi” Matikainen on muutosten toimeenpanon ammattilainen. Ongelmanratkaisutilanteiden fasilitointi erilaisilla intresseillä varustautuneiden ihmisten kesken on Timin leipätyötä. Tällä hetkellä työn alla on suomalaisen kulttuurin valtionosuusjärjestelmän uudistuminen vastaamaan 2020-luvun tarpeisiin.

Mitä?

Timi on erityisen innostunut yhteisöjen hyvinvoinnista ja menestymisestä muuttuvassa maailmassa. Digitalisaatio ja verkottunut keinoäly muuttavat syvästi suomalaisen yhteiskunnan ja työyhteisöjen rakenteita, toimintatapoja ja johtamista.

Timi on kerännyt osaamista yli 200 muutosprojektin toimeenpanosta ja huomannut miten nopeasti myös muutosjohtamisen osaaminen uusiutuu. Onneksi ihmisyhteisöjen tärkeimmät lainalaisuudet näyttävät säilyvän. Mielekkään dialogin ja sujuvan yhteistyön kokemiselle on aina kysyntää.

Häh?

Hyvässä seurassa nautittu herkullinen ruoka ja juoma ovat olennainen osa elämän tarkoitusta. Muita innostuksen lähteitä ovat kirjat, valokuvat ja ulkoliikunta monessa eri muodossa.

2020-luvulla ihmisten yhteenkuuluvuuden tunnetta vahvistaa runsas asioiden jakaminen ja jalostaminen.