ihmiset

Tuula Tiihonen

Johtava asiantuntija, Demokratia ja osallisuus

Kuka?

Tuulan seurassa aika ei käy pitkäksi, sillä Tuula rakastaa sosiaalisia innovaatioita ja vie mielellään niitä käytäntöön asti. Tuula on Sitran sote-veteraani ja digitaalisen terveydenhuollon uranuurtaja. Tuulan kädenjälki näkyy useissa terveydenhuollon innovaatioissa kuten omaolo.fi-palvelussa, hyvinvointiasemilla niin etälääkäri-konsepteissa kuin genomistrategiassa. Tällä hetkellä Tuula on mukana käynnistämässä Sitran Demokratia ja osallisuus -teemaa, jossa tavoitteena on kansalaisten osallisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien edistäminen.

Mitä?

Tuula tuli Sitraan vaikuttavuusasiantuntijaksi ja on taustaltaan taloustieteilijä. Hän on kuitenkin ennen kaikkea kokeileva poikkitieteilijä ja uuden etsijä, jolle mikään ei ole mahdotonta. Tuulan sydäntä lähellä on kansalainen, demokratia ja arjen palvelut – hän katsoo asioita ennen kaikkea asiakkaan eli ihmisen näkökulmasta.

Häh?

Tuula uskoo, että elämme suuressa murrosvaiheessa ja digitalisaatio merkitsee vallan siirtoa instituutioilta meille itsellemme. Meidän tulisi kääntää tämä murrosvaihe eduksemme osallisuutta edistämällä – onhan kyse niin yksilön kuin koko kansakunnan edusta – meidän kaikkien tulevaisuudesta. Tuulan lukusuositus yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille löytyy tästä: Oletko lähipiirin edunvalvoja vai yleisen hyvän edistäjä? – Sitra