julkaisut

Akkuekosysteemi – Nykytilaselvitys

Kirjoittajat

Johanna Valio

Julkaistu

Akkuja käytetään koko ajan enemmän niin teollisuudessa kuin vapaa-ajalla, ja ne ovat tärkeässä roolissa sekä liikennesektorin että energia-alan muutoksissa. Sähköautojen yleistyminen ja erilaisten työkoneiden sähköistyminen edellyttävät erilaisia akkuratkaisuja. Sähkön varastointi taas on oleellinen osa uusiutuvan energian käyttöä. Jo ennestään pienempiä akkuja ja paristoja on käytetty lukuisissa arjen sovelluksissa.

Suomi on jo akkujen kiertotalousratkaisujen saralla edelläkävijä monilla eri sektoreilla, mutta akkujen kiertotalouspotentiaali ja kytkökset moniin eri aloihin eivät kuitenkaan ole vielä tuttuja suurelle yleisölle.

Nykytilaselvitys on tehty Tulevaisuuden akkuekosysteemi -hankkeen tueksi. Selvityksessä on koottu tietoa akkujen kiertotaloudesta globaalista näkökulmasta katsottuna sekä akkuihin liittyvästä toimintaympäristöstä Suomessa: eri elinkaaren vaiheisiin liittyvistä toimijoista, akkuihin liittyvistä hankkeista sekä meillä vaikuttavista strategioista ja lainsäädännöstä. Tulevaisuuden akkuekosysteemi -hanke on yksi Sitran kiertotalouden hankkeista.

Julkaisun perustiedot

Otsikko

Akkuekosysteemi - Nykytilaselvitys

Tekijät

Johanna Valio

Julkaisupaikka

Tampere

Julkaisuvuosi

2018

Julkaisija

Pirkanmaan liitto

Sivumäärä

38 s.

Aihe

akut, paristot, teollisuus, kierrätys, tuotanto, raaka-aineet, uudelleenkäyttö, tutkimus, kehitys, sähköntuotanto, energiatuotanto, liiketoiminta, kiertotalous, uusiutuvat energialähteet

Mistä on kyse?