julkaisut

Euroopan unioni suomalaisessa mediassa – aihe- ja keskusteluanalyysi

Kirjoittajat

Meedius International

Julkaistu

Meedius Internationalin Sitralle toteuttaman kaksiosaisen media-analyysin tavoitteena oli analysoida miten ja mistä näkökulmista Euroopan Unionista keskustellaan suomalaisessa mediassa sekä X-viestipalvelussa.

Meediuksen tekemän analyysin tarkoitus on tukea Sitran EU:n tulevaisuuden johtamiskoulutuksen tavoitteita ja kartoittaa, mitä aiheita ja näkökulmia julkisessa keskustelussa Euroopan unionin yhteydessä nousee esiin. Millaisessa roolissa EU näyttäytyy ja miten siihen suhtaudutaan suomalaisessa mediassa?

Lisäksi analyysissa tarkastellaan, millaisessa vaikuttajaroolissa Suomi näyttäytyy EU:n päätöksentekoprosessissa. Analyysissa katsotaan, ketkä pääsevät ääneen toimituksellisessa mediassa ja ketkä puolestaan ovat aktiivisimpia vaikuttajia eri EU-aiheissa X:ssä.

Analyysi koostuu kahdesta osasta:

a) Keskustelu- ja aiheanalyysi toimituksellisesta mediasta rajatulla medialistalla, sekä X:stä ajanjaksolla 1.1.-30.9.2023

b) Analyysi rajatun medialistan lehtien pääkirjoituksista kuuden kuukauden ajalta (1.4.-30.9.2023). B-osan tarkoitus on keskittyä selvittämään lehtien pääkirjoitusten kautta suomalaisten suurilevikkisten lehtien sekä maakuntien ykköslehtien omia kantoja ja sävyjä EU-viestinnässä.

Julkaisun perustiedot

Otsikko

Euroopan unioni suomalaisessa mediassa – aihe- ja keskusteluanalyysi

Tekijät

Meedius International

Julkaisupaikka

Helsinki

Julkaisuvuosi

2024

Julkaisija

Sitra

Sivumäärä

56+42

Mistä on kyse?