julkaisut

Kiertotalouden tunnettuustutkimus 2021

Sitran teettämässä kyselytutkimuksessa selvitettiin, kuinka tuttu käsite kiertotalous on suomalaisille. Samalla kysely kartoitti kansalaisten mielipiteitä kiertotalouteen siirtymisestä ja omista vaikutusmahdollisuuksistaan.

Kirjoittajat

Sitra ja Innolink

Julkaistu

Suomalaiset tuntevat kiertotalouden aiempaa paremmin, ja valtaosa suomalaisista uskoo, että kiertotalous luo Suomeen työtä ja lisää kilpailukykyä. Myös työ kiertotalouden parissa kiinnostaa.

Kiertotalous on suomalaisille aiempaa tutumpi käsite. Sitran teettämän kyselyn mukaan 57 % suomalaisista arvioi kiertotalouden olevan terminä itselleen melko tai erittäin tuttu. Vuonna 2018, jolloin tunnettuustutkimus tehtiin edellisen kerran, vastaava luku oli 46 %.

Niiden suomalaisten osuus, jotka eivät koskaan olleet kuulleet kiertotaloudesta, on puolittunut 18 prosentista yhdeksään prosenttiin vuosien 2018 ja 2021 välillä. Kiertotalouden tunnettuus on kasvanut tasaisesti kaikissa ikäluokissa.

Sitra selvitti kyselytutkimuksen avulla, kuinka tuttu käsite kiertotalous on suomalaisille. Samalla kysely kartoitti kansalaisten mielipiteitä kiertotalouteen siirtymisestä ja omista vaikutusmahdollisuuksistaan. Tutkimus toteutettiin tammikuussa 2021 Innolink Oy:n internetpaneelissa, ja siihen vastasi 2136 henkilöä.

Voit ladata kyselyn ja vuonna 2018 tehdyn vastaavan kyselyn raakadatan täältä: Kiertotalouden tunnettuustutkimus 2021 –kyselyn raakadata.

Julkaisun perustiedot

Otsikko

Kiertotalouden tunnettuustutkimus 2021

Tekijät

Sitra ja Innolink

Julkaisupaikka

Helsinki

Julkaisuvuosi

2021

Julkaisija

Sitra

Sivumäärä

46 s.

Aihe

kiertotalous, hiilineutraali kiertotalous, reilu siirtymä, siirtymätalous, kyselytutkimus, kansalaiset, yleinen mielipide, tunnettuus, hiilineutraalius, työ, kilpailukyky, kestävä kehitys, ekologinen kestävyys

Mistä on kyse?