Kovaa osaamista harrastuksista ja vapaaehtoistoiminnasta!

Kirjoittajat

Juuso Luomala (Toim.)

Julkaistu

Harrastuksissa ja vapaaehtoistyössä hankitaan kaiken aikaa osaamista, josta on hyötyä niin yksilölle, työelämälle kuin yhteiskunnalle. Suuri osa tästä osaamisesta jää kuitenkin valitettavasti vielä tällä hetkellä näkymättömiin. Suomen Partiolaisten ja Sitran vuoden mittaisessa yhteistyöhankkeessa on mallinnettu keinoja, miten vapaa-ajalla tapahtuvaa epävirallista oppimista voisi jatkossa hyödyntää entistä paremmin. Hankkeen tavoitteena on ollut tehdä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa hankitusta osaamisesta tunnettua ja kiinnostavaa oppilaitoksille ja työelämälle.

Suomen Partiolaiset ja Sitra haluavat nostaa esiin konkreettisia tapoja, joilla virallisen koulutusjärjestelmän ulkopuolella kertynyttä osaamista voidaan hyödyntää nykyistä tehokkaammin. Osaamisen tunnistamisesta hyötyvät kaikki osapuolet: yksilö saa eväitä työnhakuun, kolmannen sektorin työn ja koulutuksen arvo yhteiskunnassa tulee näkyväksi ja esimerkiksi työnantajien ymmärrys työnhakijoiden osaamisesta laajenee.

Opas on suunnattu erityisesti järjestöjen käyttöön.

Julkaisun perustiedot

Otsikko

Kovaa osaamista harrastuksista ja vapaaehtoistoiminnasta!

Alaotsikko

Partion kokemuksia hyödynnettäväksi järjestöille osaamisen näkyväksi tekemiseen

Tekijät

Juuso Luomala (Toim.)

Julkaisupaikka

Helsinki

Julkaisuvuosi

2017

Julkaisija

Suomen Partiolaiset

Sivumäärä

25 s.

ISBN (PDF)

978-951-96863-9-4

Aihe

harrastukset, vapaaehtoistyö, kansalaisjärjestöt, järjestötoiminta, tekemällä oppiminen, partio, osaamisen hyödyntäminen, työelämä

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?