Plock
Beräknad läsningstid 1 min

Konst och klimatarbete kombineras i Climate Aid i november

Climate Aid är en klimatrörelse som aktiverar människor genom upplevelser och utökar kolreservoarerna. Climate Aid innehåller en donationskampanj och konserten.

Publicerad

Climate Aid-veckan, som omfattar vetenskap, konst, hopp och handling den 18– 24 november 2019, får stöd av Sitra.

Förutom upplevelser erbjuder Climate Aid en möjlighet att hjälpa till på ett konkret sätt. Små och stora donationer samlas in som används för att utöka kolreservoarerna – myrar och skogar – i Finland och ute i världen.

Kampanjen kulminerar i slutet av veckan med konserten Climate Aid Finland som hålls den 23 november. Konserten ordnas i Musikhuset och är gratis för allmänheten. Det är en allkonstnärlig upplevelse av klimatförändringen. Uppträder gör bland annat 150 frivilliga instrumentalister och körsångare i en orkester som förmedlar budskap från olika århundraden.

Climate Aid-rörelsen har Medborgararenan rf som bas och många personer och organisationer deltar i Climate Aid. Rörelsen får stöd av Sitra (huvudfinansiär), EK, FFC, STTK, Akava, S-gruppen, Fortum, Helen, Neste, Tieto, Varma, Positive Impact och Ellun Kanat. Mer information om Climate Aid och donations-objekten finns på www.climateaid.fi.

Kontakta oss

Vad handlar det om?