archived
Beräknad läsningstid 1 min
Detta inlägg har arkiverats och kan innehålla inaktuellt information

En oförglömlig inkvartering under din resa

Att bekanta sig med lokal kultur på gräsrotsnivå är inget som endast backpackers och äventyrssökare ägnar sig åt. Via Airbnb, Couchsurfing och andra inkvarteringstjänster kan vem som helst bo hos en privatperson istället för på hotell och få en oförglömlig reseupplevelse, och kanske även nya vänner!

Publicerad

Besparingar: Att bo hos en privatperson kostar inget till exempel via Couchsurfing och Airbnb är oftast billigare än hotell. Genom att välja privatboende frigör du hundratals euron från resebudgeten som du kan använda för att samla erfarenheter.

Observera: Att bo hos en främling kan först kännas skrämmande och väcker frågor om i vilket skick lägenheten är. Via olika inkvarteringstjänster kan du dock lära känna de som hyr ut ett rum genom andra turisters kommentarer och utvärderingar och lite lättare hitta ett lämpligt ställe att bo.

Mindre koldioxidavtryck: När du övernattar i fem dygn en gång om året hos en ortsbo istället för på ett hotell minskar ditt koldioxidavtryck med en procent. När det inte behövs nya hotell och andra inkvarteringsmöjligheter blir det mindre utsläpp.

Tips: På Internet hittar du privatboende i många pris- och kvalitetsklasser runt om i världen. Sök på privatboende och bed and breakfast.

Vad handlar det om?