Beräknad läsningstid 1 min

En restaurangmåltid med liten budget

Stanna till vid restaurangen på väg hem och plocka med dig det förmånliga lunchsvinnet. Så kan hela familjen äta god restaurangmat på kvällen och du behöver inte laga mat utan kan ta det lugnt i stället. Även en del personalmatsalar säljer portioner som du kan ta med dig hem då lunchtiden börjar ta slut. Fråga ditt lunchställe om det går att köpa rester.

Bild: Unsplash/NeONBRAND

Publicerad

Besparingar: En lunch som består av rester kostar cirka 3–5 euro och blir betydligt billigare än en restaurangmiddag.

Observera: Det är ett begränsat antal restauranger som erbjuder matrester. Om det är fler som använder tjänsterna kommer antagligen även antalet restauranger som erbjuder dem att öka. Det krävs en smartenhet för att använda tjänsterna eftersom de används med hjälp av en applikation.

Mindre koldioxidavtryck: Om du hämtar mat som består av dagens rester tre gånger i veckan minskar ditt koldioxidavtryck med en procent om året. Det motsvarar utsläppen från 400 kilometer med bil.

Projekt

100 smarta vardagsgärningar

Eftersom dina val – hur du bor, vad du äter och hur du motionerar – har en direkt inverkan på miljön. Du och hela världen kan ha nytta av smarta gärningar och levnadssätt. Det finns hundra att välja bland.

Publicerad

Flera tips för mer hållbar mat

Vad handlar det om?