archived
Beräknad läsningstid 1 min
Detta inlägg har arkiverats och kan innehålla inaktuellt information

Se Finland genom turistens ögon

Flera utländska medier skryter och säger att Finland är världens bästa resmål, men hur många av oss känner egentligen till Finland som turistland? Resorna i hemlandet blir rikare av de varierande årstiderna, och du kan lätt kombinera semestern med ett besök hos dina släktingar och vänner.

Publicerad

Besparingar: Om du vill kan fira semestern billigare i Finland  jämfört med utomlands. De pengar som du sparar på flygbiljetter kan du spendera på upplevelser och konsumtion.

Observera: Finländarna känner nödvändigtvis inte till sina resmål tillräckligt bra. Även attityderna mot resor i hemlandet kan vara förringande. Men attityderna förändras när vi ser på Finland med turistens ögon, till exempel via utländska resebloggar och -tidningar.

Mindre koldioxidavtryck: Att ersätta en veckas solsemester i Spanien med en stadssemester eller en naturupplevelse i hemlandet en gång i året minskar ditt koldioxidavtryck med cirka 14,5 procent om året.

Tips: Bekanta dig med Finland som resmål på Visit Finland.  Gör en gärning för den cirkulära ekonomin och sätt pengarna i rörelse i Finland. Kolla in 100 orsaker att åka till Finland.

Vad handlar det om?