Resor
Beräknad läsningstid 1 min

Se Finland genom turistens ögon

Flera utländska medier skryter och säger att Finland är världens bästa resmål, men hur många av oss känner egentligen till Finland som turistland? Resorna i hemlandet blir rikare av de varierande årstiderna, och du kan lätt kombinera semestern med ett besök hos dina släktingar och vänner.

Publicerad

Besparingar: Om du vill kan fira semestern billigare i Finland  jämfört med utomlands. De pengar som du sparar på flygbiljetter kan du spendera på upplevelser och konsumtion.

Observera: Finländarna känner nödvändigtvis inte till sina resmål tillräckligt bra. Även attityderna mot resor i hemlandet kan vara förringande. Men attityderna förändras när vi ser på Finland med turistens ögon, till exempel via utländska resebloggar och -tidningar.

Mindre koldioxidavtryck: Att ersätta en veckas solsemester i Spanien med en stadssemester eller en naturupplevelse i hemlandet en gång i året minskar ditt koldioxidavtryck med cirka 14,5 procent om året.

Tips: Bekanta dig med Finland som resmål på Visit Finland.  Gör en gärning för den cirkulära ekonomin och sätt pengarna i rörelse i Finland. Kolla in 100 orsaker att åka till Finland.

Vad handlar det om?