archived
Beräknad läsningstid 1 min
Detta inlägg har arkiverats och kan innehålla inaktuellt information

Tänk om du skulle ta och mäta vattnet?

En finländare förbrukar i genomsnitt 140 liter vatten om dygnet. Vattenförbrukningen varierar dock mellan hundra och trehundra liter. Genom att följa förbrukningen kan du sänka vattenförbrukningen med 15–20 procent per person.

Publicerad

Besparingar: Genom att kontrollera vattenförbrukningen och reagera på förbrukningen kan du spara flera hundra euro i året. Redan genom att halvera åttaminuters duschtiden betalar du 150 euro mindre i året för vattnet.

Observera: Det finns nödvändigtvis inte några vattenmätare i äldre lägenheter. Vattenmätare håller på att bli obligatoriska i nya lägenheter.

Mindre koldioxidavtryck: Genom att installera en vattenmätare och spara in vattenförbrukningen med 20 procent minskar du ditt koldioxidavtryck med nästan en halv procent om året. Om en miljon finländare gör så här blir besparingen det totala koldioxidavtrycket från 4 000 personer.

Tips: HRM och ditt lokala vattenverk betjänar dig i alla frågor du har om vattenförbrukningen. Mer information om vattenmätare och hur de installeras får du till exempel av din disponent eller på järnaffären.

Vad handlar det om?