archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Mitä jos ottaisit vedestä mittaa?

Suomalainen kuluttaa keskimäärin 140 litraa vettä vuorokaudessa. Vedenkulutus vaihtelee kuitenkin sadan ja kolmen sadan litran välillä. Seurannalla voit laskea vedenkulutusta 15–20 prosentilla henkilöä kohden.

Julkaistu

Säästöt: Tarkkailemalla vedenkäyttöä ja reagoimalla kulutukseen voit säästää jopa satoja euroja vuodessa. Pelkästään puolittamalla kahdeksan minuutin suihkut voit maksaa vedestä 150 euroa vähemmän vuodessa. Nykyään myös monet hanat automaattisesti säästävät energiaa ja vettä.

Huomioi nämä: Vanhoissa asunnoissa ei ole välttämättä vesimittareita, eikä vedestä voi maksaa kulutuksen mukaan. Uusiin asuntoihin vesimittarit ovat tulossa pakollisiksi.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Asentamalla vesimittarin ja säästämällä 20 prosenttia vedenkulutuksesta pienennät hiilijalanjälkeäsi lähes puolella prosentilla vuodessa. Jos miljoona suomalaista tekee näin, säästyy lähes 4 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki.

Vinkit: HSY ja paikallinen vesilaitoksesi palvelevat kaikissa vedenkulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Lisätietoa vesimittareista ja niiden asentamisesta saat esimerkiksi isännöitsijältä ja rautakaupasta.

Sivun sisältöä päivitetty 21. tammikuuta 2019.

Mistä on kyse?