nyheter
Beräknad läsningstid 3 min

Sitra donerar 10 miljoner euro till CMl:s Fredsfond

Sitras förvaltningsråd beslutade om att stöda fredsmedlingsorganisationen CMI genom en exceptionell donation för långsiktigt fredsarbete. Sitra donerar 10 miljoner euro till CMI:s Fredsfond för att försäkra fortsättningen på president Martti Ahtisaaris livsverk.

Författare

Samuli Laita

Ledande Expert, Kommunikation och samarbetsrelationer

Publicerad

Jubileumsfonden för Finlands självständighet Sitra stöder den finländska fredsmedlingsorganisationen CMI:s Fredsfond genom att utöka stiftelsens kapital med en donation på 10 miljoner euro. Sitras förvaltningsråd beslutade om den unika donationen vid sitt sammanträde tisdagen den 14 november. Sitra kommer att betala donationen i två delar under de kommande två åren.

”Förändringar i internationell politik är märkarbara till och med i Finland. I detta exceptionella och mycket allvarliga läge kan även Sitra genom sin donation främja stabilisering för att hedra president Ahtisaaris livsverk”, konstaterar ordföranden för Sitras förvaltningsråd, riksdagsledamot Mika Lintilä.

CMI – Martti Ahtisaaris Fredsstiftelse är en självständig finländsk organisation som förebygger och löser konflikter med hjälp av dialog och fredsmäkling. CMI som grundades av president och Nobels fredpristagare Martti Ahtisaari år 2000 är en av världens ledande inom området fredsmäkling. CMI:s största finansiärer är finska staten, Europeiska unionen och svenska staten. CMI:s Fredsfond inrättades 2022 för att stödja CMI:s arbete. Fondens strävan är att nå ett kapital omfattande 30 miljoner euro.

Vad handlar det om?