uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Sitra lahjoittaa 10 miljoonaa euroa presidentti Ahtisaaren CMI-säätiön Rauhanrahastoon

Sitran hallintoneuvosto päätti tukea rauhanvälitysjärjestö CMI:n työtä ja tehdä poikkeuksellisen lahjoituksen pitkäjänteiseen rauhantyöhön. Kymmenen miljoonan euron lahjoituksella CMI:n Rauhanrahastoon tulevaisuustalo haluaa varmistaa presidentti Martti Ahtisaaren elämäntyön jatkumisen.

Kirjoittaja

Samuli Laita

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra tukee suomalaisen rauhanvälitysjärjestö CMI:n Rauhanrahastoa lahjoittamalla 10 miljoonaa euroa sijoitettavaksi rahaston pääomaan. Ainutkertaisesta lahjoituksesta päätti Sitran hallintoneuvosto kokouksessaan tiistaina 14. marraskuuta. Sitra maksaa lahjoituksen kahdessa erässä seuraavien kahden vuoden aikana.

”Kansainvälisen politiikan muutokset näkyvät Suomessa asti. Tässä poikkeuksellisessa ja hyvin vakavassa tilanteessa myös Sitra voi edistää vakautta lahjoituksella presidentti Ahtisaaren elämäntyön kunniaksi”, Sitran hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Lintilä toteaa.

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation on itsenäinen suomalainen järjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee konflikteja vuoropuhelun ja rauhanvälityksen avulla. Presidentti ja rauhannobelisti Martti Ahtisaaren vuonna 2000 perustama CMI on yksi maailman johtavista rauhanvälittäjistä. CMI:n suurimmat rahoittajat ovat Suomen valtio, Euroopan unioni ja Ruotsin valtio. CMI:n Rauhanrahasto on perustettu vuonna 2022 tukemaan CMI:n työtä. Rahasto tavoittelee pääomakseen 30 miljoonaa euroa.

Mistä on kyse?